Takstolar

"Takstol, del av den bärande konstruktionen i ett yttertak, i sin enklaste form bestående av två mot varandra lutande sparrar, som möts i taknocken och nedtill sammanbinds av en horisontal bjälke".


Det gäller att variera arbetet hemma så man inte lessnar. Ena dagen måla foder, andra gräva ur och mura plintar i källaren och som nu; Tillverka och montera takstolar till verandataket.

Det är lite pillrigt att såga till och "ur" på de ställen där takstolen vilar mot bärlinorna. Tyckte ändå vi fick upp farten ordentligt. När väl den första var klar var det ju bara att ha den som mall och såga till de andra likadant. På bara 2 timmar hade vi fått upp 3 stycken takstolar. Men då gick solen ner och det blev kallt och kyligt i luften. Men... Man ska ju ha nåt att göra ikväll också ;-)


Kommentarer
Postat av: Camilla

Är det en synvilla eller ser det inte lite snett ut? Har ni passat de yttre stolparna? Det kanske bara är vinkeln på fotot...

2010-04-20 @ 22:34:39
Postat av: Jannica

Svar till Camilla:Jo, på bilden är det lite snett. De yttre pelarna lutar inåt. När vi monterar takstolarna så tvingar vi pelarna utåt (kollar med vattenpasset tills det är i lod) och sen skruvar fast. Förhoppningsvis blir det rakt i slutändan :-)

2010-04-21 @ 07:39:48
Postat av: Two olsson sisters

det ser ju inte snett ut! Ser ju jättebra ut ju^^ Bygger ni det själv eller får ni hjälp av snickare?:D//Emma.

2010-04-21 @ 08:06:50
URL: http://twoolssonsisters.blogg.se/
Postat av: patricia

sv. Hej syster yster.. Jag har inget fotoredigeringsprogram nu , förut använde jag alltid photoshop ( bäästa) Men skicka några bilder så ska jag se vad jag kan göra. Vill duha dom på samma sätt som mina sitter? nu ska jag cykla till jobbet i snönkaoset :O kramis

2010-04-21 @ 11:10:37
URL: http://tinie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0