Verandataket tar sin form

Igår var vi ute och jobbade med huset precis hela dagen. Vi hade soligt och varmt väder och det var riktigt skönt ute. Jag fick lite plankor målade (de ska ju målas 3 varv så det gäller att ligga steget före) och så blev vi faktiskt helt klara med råsponten på verandataket. Killen började riva toataket för att lokalisera läckan och jag kan erkänna att det just då kändes väldigt övermäktigt. Det är så många steg som ska göras innan det är klart och jag hade väldigt svårt att visualisera taket färdigt.

Alla takstolar på plats. Å JA, det ser väldigt snett ut, men det är bara vinkeln på fotot. I verkligheten är det naturligtvis spikrakt ;-).


Råsponten börjar komma på plats. Det var lite klurigt första metern men när det blev så brett att man kunde stå där uppe gick det riktigt snabbt. Jag var på backen och sågade till bitarna och langade upp och killen satte dem på plats. Tack gode gud för spikpistolen! Hade varit jävulskt jobbigt utan, det säger jag bara...


Jag vet att alla experter säger att man absolut INTE ska täcka sponten med plast eller pressening. Men vad ska man göra när man inte hunnit lägga pappen??


Wow, vi har ett tak till verandan :-) :-)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Tusan, vad ni är effektiva o vad snyggt det blir! Bra jobbat!

2010-04-26 @ 09:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0