Bakslag...

Vi hittade ju en liten fuktskada på vårt stortak i våras när vi skulle byta ett fönster på övervåningen. Det slutade med att vi rev hela väggen, ändå in till innervägg och har sen dess låtit det stå öppet och torka ut. Efter lite detektiv arbete kom vi fram till att det är stortaket som har läkt in vatten. Taket är sen 1965 så vi hade väl ändå tänkt byta det inom en snar framtid, men nu blev det framtid direkt. Vi kände att det var lite övermäktigt att byta taket själva när vi håller på att bygga ut huset med 102 kvm, så därför begärde vi in lite olika offerter.

Det är ju inte gratis att byta tak, men som tur är så behöver man (förhoppningsvis) inte göra det inom de närmsta 30 åren. I måndags var de så hemma hos oss och började riva taket på baksidan. Sponten hade varit så dålig att den inte hade hållit att gå på och isoleringen var en blandad kompott av spån, flis mm.
Konstaterande: Isoleringen var så dålig att den helt måste bytas ut.
Kostnad för detta: Runt 40'000, extra!

Det är helt enkelt inte vårt år i år...

Kommentarer
Postat av: Håkan

Riva i gamla hus blir alltid dyrt! Du lär väl fortsätta med spån annars behöver du nog byga om hela taket. Spån behöver ingen luftspalt mot taket som mineralull. Dom kunde allt förr också!

2010-08-25 @ 18:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0