Jul pyssel

Varför bryta en fungerande och uppskattande trend?
Jag fortsatte pysslandet med att göra egna jul-etiketter och egna originella paketinslagningar. Tyckte på det stora hela (och även det lilla) att det var en himla mysig och trevlig jul. Å framförallt: Rolig! Det var länge sen jag skrattade så mycket. Mer om det i nåt annat inlägg.

Imorgon blir det en sväng till pysselaffären för att köpa lite mer fint papper att göra nyårskort av (man kan ju inte komma ihåg alla när man skickar "God Jul" kort, men "Gott nytt år" kort funkar lika bra ;-)

En räddande ängel

När jag skulle hem från jobbet häromdagen startade inte bilen. Det var -28 ute och motorvärmaren hade tydligen inte varit igång som den skulle. Startmotorn gick men den tände liksom inte. Det var sent och jag var trött och blev minst sagt irriterad. Skulle jag försöka få tag i nån som kunde hjälpstarta bilen eller skulle jag sätta mig på bussen hem och skjuta upp problemet till morgondagen?

Då kom två damer gående och det visade sig att hon hade startkablar i bilen. Men en olycka kommer sällan ensam och såklart så räckte inte hennes startkablar! Jag hade en bil till höger om mig (på den sidan sitter mitt batteri) och jag kunde ju inte flytta bilen. Hon erbjöd sig att bogsera ut den men jag hade inte mage att be henne göra det. Även hon hade jobbat hela dagen och dessutom skulle hon skjutsa hem en arbetskollega. Då säger denna vänliga själ att hon gärna skjutsar hem mig också, hem till dörren.

Tänk att det finns såna vänliga änglar som hjälper en när det krisar. Jag bor ju dessutom i en stad där man faktiskt kan sätta sig i en vilt främmande persons bil, utan att riskera att bli våldtagen eller yxmördad. Hon räddade min dag, minst sagt.

Dagen efter var jag tillbaka på jobbet (med buss) och fick hjälp av en kollega att hjälpstarta bilen. Resan hem gick utan problem och även i år är det bevisat att någonstans mellan -15 och -20 startar inte bilen utan motorvärmare. Känner på mig att det är dags att byta batteri men kanske det finns något mer som behöver göras (förutom det vanliga filter- och oljebytet) för att den ska klara kylan bättre?


Julgodis

Önskar jag hade mer tid att baka. Det är ju så himla kul och framförallt GOTT :-). Men imorgon är det julafton och jag har inte ens gjort knäck... Fast det är väl lika gott med godis till nyår ;-)

WienernougatChokladfudge och polkagriskola

Snuskiga marsipangrisen

Jag var bara tvungen att köpa denna. Ska ha den på köksbordet och sprida lite glädje till besökarna :-)


Lilla syster yster...

Min syster är väldigt speciell - och praktisk! Träffade henna häromdagen och fick mig ett gott skratt när jag såg hennes vantar. Alla kommer vi väl ihåg när vi var små och vantarna satt fast i overallen via ett resårband? Eller hade ni vantar som satt ihop i ett snöre som var trätt genom hela overallen genom ärmarna?
Just för att man inte skulle tappa vantarna.

Min syster har tydligen inte växt upp, för hon har fortfarande såna vantar. Eller så är hon som sagt, bara väldigt praktisk. Den enda nackdelen tyckte hon, var att hon var tvungen att "dra till" armen när hon stängde bildörren. Annars fastnade alltid vänstra vanten utanför...
Födelsedagspresent

Tröjan jag stickade till syster yster blev perfekt! Det nästan står "Patricia" på den.


Huvudbry...

För andra gången den här vintern (som än så länge inte har varat så länge) har vattnet i handfatet inne på toan frysit. Vet inte hur sjutton det kommer sig. Förra året frös det vid -30 men kom igång igen vid -22. Igår var det visserligen jäkligt kallt, men det hann frysa under tiden killen var på jobbet. Så himla märkligt...

Så nu är kupévärmaren igång och riktat mot väggen för andra gången i år. Den här gången kommer vi dock låta vattnet droppa dygnet runt, om det nu kommer igång vill säga...

Dörrkrans

När man inte inte hittar en dörrkrans man gillar, kan man tillverka en själv. Tur jag har en fantasifull och idérik vännina som kom med det fantastiska förslaget. Varför spendera pengar och tid på en utekväll när man kan ha en mycket trevligare och mysigare lördag hemma?? ;-)

Pysslet inköpt och granriset handplockat.


Taadaaaaa!!

Lussebullar med vit choklad

3:e advent idag och bakade årets första lussefika. Är lite less på vanliga lussekatter och därför provade jag ett nytt recept; Lussebullar med vit choklad. För att lyxa till det ytterligare hade jag i en burk med kesella vanilj. Resultatet blev otroligt lyckat, killen tyckte det var "De godaste bullarna jag bakat".

Bullarna slutade aldrig jäsa och formarna var lite överflödiga kan man lugnt säga...


Dagens miljonfråga: Vars är formarna??


Smaskens!

Det tar sig...

Med lite övning och tålamod så blir mina julkort faktiskt bättre och bättre. Även om jag fortfarande önskar jag hade mer inspiration och fantasi. Finns ju förstås massa böcker om scrapbooking, men hemma i pyssel butiken tyckte de jag skulle söka på nätet istället. Böckerna är tydligen väldigt dyra och inte fullt så bra för det priset. Tycker dock att det är lite krångligt att söka på nätet. Hittar massa bloggar med folk som pysslar men jag hade önskat att det dök upp typ 1000 bilder man bara kunde bläddra igenom.

Faktiskt det bästa julkortet jag gjort. Ibland är det nog så att "less is more"...

Hipp hipp hurra!

Min syster yster får när som helst ett paket av mig, en försenad födelsedagspresent. Tycker det är otroligt roligt att sticka och när man dessutom kan få lite nytta av det man gör, det är perfekt!


Modellen:


Mitt alster:


Uppspänt på nålar och fuktat för att "stryka" till den lite. Ska bli spännande att se hur den sitter på :-)

Ett brev kommer lastat med....

Min mamma är lite tokig. Fast alltså på ett väldigt mysigt och underbart sätt.

Fick en avi från posten att jag hade ett brev att hämta ut. Eller jaej... brev och brev... Det var för stort för brevlådan hur som helst.

Weeeiiii, jag ska bli miljonär :-) :-)

RSS 2.0