En räddande ängel

När jag skulle hem från jobbet häromdagen startade inte bilen. Det var -28 ute och motorvärmaren hade tydligen inte varit igång som den skulle. Startmotorn gick men den tände liksom inte. Det var sent och jag var trött och blev minst sagt irriterad. Skulle jag försöka få tag i nån som kunde hjälpstarta bilen eller skulle jag sätta mig på bussen hem och skjuta upp problemet till morgondagen?

Då kom två damer gående och det visade sig att hon hade startkablar i bilen. Men en olycka kommer sällan ensam och såklart så räckte inte hennes startkablar! Jag hade en bil till höger om mig (på den sidan sitter mitt batteri) och jag kunde ju inte flytta bilen. Hon erbjöd sig att bogsera ut den men jag hade inte mage att be henne göra det. Även hon hade jobbat hela dagen och dessutom skulle hon skjutsa hem en arbetskollega. Då säger denna vänliga själ att hon gärna skjutsar hem mig också, hem till dörren.

Tänk att det finns såna vänliga änglar som hjälper en när det krisar. Jag bor ju dessutom i en stad där man faktiskt kan sätta sig i en vilt främmande persons bil, utan att riskera att bli våldtagen eller yxmördad. Hon räddade min dag, minst sagt.

Dagen efter var jag tillbaka på jobbet (med buss) och fick hjälp av en kollega att hjälpstarta bilen. Resan hem gick utan problem och även i år är det bevisat att någonstans mellan -15 och -20 startar inte bilen utan motorvärmare. Känner på mig att det är dags att byta batteri men kanske det finns något mer som behöver göras (förutom det vanliga filter- och oljebytet) för att den ska klara kylan bättre?


Kommentarer
Postat av: Sofia

Jodu, änglar - visst finns dem! :D

Skönt att du fick hjälp!

God Jul önskar jag dig!

Kram Sofia

2010-12-24 @ 17:41:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0