Året som gått

Jag brukar alltid summera det gångna året efter nyår. I år är jag lite sent ute men det har hänt så ofantligt mycket under 2009 så det var svårt att välja vilka go'bitar jag skulle dela med mig av. Här kommer det varje fall, mitt 2009 i bilder:


JANUARI:

Jag börjar 20 veckor lång utbildning till maskinförare uppe i Vännäs (ca.3 mil utanför Umeå). Vi kör grävmaskin, hjullastare och dumper.


FEBRUARI:

Jag klipper mig hos bästaste frisören i Örebro och har aldrig blivit lika nöjd efter det. Hon fick verkligen till färgningen nå enormt bra. Annars består mitt liv mest av att plugga och köra maskin hela dagarna.


MARS:

(Helt otroligt att kunna sitta ute i norrland i mars och värma sig i solen). Pluggar i veckorna och hälsar på den blivande mannen på helgerna. Vid den här tidpunkten visste jag dock inte att han var min drömprins, utan han var än så länge "en kille från Tchad". (Lite kuriosa; Det här är verandan som den såg ut tidigare. Numera är den riven och ett dubbelt så stort golv är snickrat - resten tar vi vid tillfälle).


APRIL:

Jag operar min närsynthet på en ögonklinik i Umeå. Får åka hem samma kväll och ser redan dagen efter mycket bättre. 10 månader senare är jag 100% nöjd, det hade inte kunnat bli bättre. Perfekt syn och ser till och med bättre än jag gjorde med linser eller glasögon.


MAJ:

Jag hjälper killen att skrapa och måla om huset. Eftersom han är lite höjdrädd är det jag som får bestiga (??) stegen. I maj slutar även plugget och jag får mina utbildningsbevis och är istället arbetslös.


JUNI:

Är mestadels i Örebro och hinner träffa mina vänner ordentligt. Syskonen Lagerhult hinner också tillbringa några timmar på Arosfortet där vi leker och tävlar och känner oss som barn på nytt :-)


JULI:

Jag börjar min praktik och får se hur det fungerar "i verkliga livet".


AUGUSTI:

En av mina bästa vänninor gifter sig och jag har den stora äran att vara tärna :-)


SEPTEMBER:

Vi har rivit den gamla bron (ja, man säger tydligen så i norrland) och dränerar framsidan, gräver ner plintar och snickrar verandagolv.


OKTOBER:

Jag övergår från att vara praktikant till att bli lärling (alltså anställd på väg mot yrkesbevis). Helgerna består av en massa stickande; sockar, tröja och fuskolle. Samtidigt går första flyttlasset från Örebro till norrland med en ny(??)inköpt bil. Min alldeles egna första bil :-)


NOVEMBER:

Jobbet rullar på. Dumperkörning varvas med serviceoch reparationer


DECEMBER:

Jag får äntligen min dröm uppfylld; en Londonresa med killen. Vet inte hur många år jag velat åka dit men inte förrän nu har jag lyckats lura någon att följa med ;-).


Som sagt, ett otroligt händelserikt år. Jag brukar skälla på mina kompisar som träffar nån, förlovar sig, köper hus, skaffar barn och gifter sig inom ett år. "-Man har hela livet på sig, stressa inte!!!", som jag brukar säga. Fast nu är jag nästan där själv. På 1 år har jag träffat nån, sålt radhuset och flyttat in hos killen i hans hus. Fattas bara barn och giftermål då ;-). (Som för övrigt folk redan tror är på väg eftersom vi ansökt om bygglov för att bygga ut huset med 102 kvadratmeter)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Verkligen ett händelserikt år! :) Men jag saknar lite detaljer kring det där med att träffa nån.. Hur gör man? ;) Kram från undrande singel

2010-02-05 @ 19:08:35
URL: http://stickospring.blogspot.com
Postat av: Chriss

Kul med "året som gått" :). Jag ska framkalla bilder och göra ett album över 2009 :).Tyvär är jag inte hemma på egna hemsidor, bara html-koder i bloggen. Funderar själv på att fixa en egen sida så får återkomma då om jag får in snitsen :P. Tills dess måste du tyvär vända dig åt annat håll om det inte bara handlar om bloggdesignen.Kram!

2010-02-06 @ 10:04:29
URL: http://chrissanbabe.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilket underbart år :o) Ska bli kul å följa dig på den nya sidan å se hur detta år ska bli lika bra eller kanske bättre än 2009 :o)

Ha de bäst !Kram

2010-02-07 @ 14:07:03
Postat av: Lars

Kul inlägg. Man får minnen av tiden i Vännäs. Synd att det var så kort. Får se om man ngn gång får tillfälle att jobba med det man utbildade sig till. Ha det så bra.

2010-02-10 @ 12:44:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0