Jag - Nästa Anna Haag??

Har funderat på längdskidor ett tag. Har aldrig, så vitt jag kommer ihåg, provat men tycker ju att det borde falla mig i smaken. Jag gillar att vara ute i det friska, att träna och att prova på nya utmaningar. Hörde att man kunde hyra utrustning här nere på stan och efter att ha skjutit upp på det X antal veckor, for jag förbi idag. Jag for dit med tron att det kostade 350,- per säsong eller 500,- för två säsonger (har hört lite olika men aldrig att det skulle vara dyrare).

Så man kan ju säga att jag kände mig lite förvånad och snopen när jag gick därifrån, 1375,- fattigare.
Leasingen gick ut på att man hyr pjäxor och skidor i en säsong (stavar måste man köpa) för 795,- och nästa säsong får man köpa loss utrustningen för 695,- (om man vill, annars går det bra att bara lämna tillbaka prylarna). Fördelen att göra så här istället för att köpa egen utrustning direkt är ju att man har möjlighet att prova sig fram lite, känna efter hur pjäxorna känns och om det ens är roligt överhuvudtaget.

Annars ser jag bara nackdelar. Halva säsongen är redan förbi, man måste lägga ut pix även för stavar, dessutom måste man köpa glid och fäste för valla. Därav nästan 600,- dyrare än jag hade räknat med.
Men men... Jag har ju funderat på det här länge så det känns bra att det äntligen blivit av. Nu när jag har utrustningen hemma är det ju bara att ge sig ut när som helst. Och med tanke på att jag verkligen vill få valuta för pengarna, måste jag nog börja min skidkarriär redan imorgon. Trots att de spår -20 grader ute...

Kommentarer
Postat av: Håkan

Hej Jannica

Du kommer nog att få en skaplig utdelning av dina leasade skidor, här är -26 grader så istiden kommer nog att vara ett tag till. Det är sköt att åka skidor tyvärr har jag inte humnnit åka sedan vi flyttade till Skinnskatteberg förra veckan. Men snart skall det väl bli någon lite stund som inte fylls av bära flyttlådor...

2010-02-22 @ 22:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0