Marknaden i Jokkmokk

I helgen har det varit marknad i Jokkmokk. Pratade med mamma i torsdags och sa att jag skulle ta en sväng till den världskända marknaden och hon hävdade att hon "aldrig hade hört talas om den". Men så sa jag att "du har ju faktiskt varit där en gång" och hon utbrister "-Nej, är det den där man fryser ihjäl? Fy faan, åk inte dit!!". Jag har ju faktiskt varit där, för 10 år sen och det enda jag kommer ihåg från den gången är att det var just iskallt och att jag höll mig mest inomhus. Frös från jag kom dit tills jag for.

Killen var inte helnöjd att jag ville åka, han har ju varit där x antal gånger och tycker inte det är så märkvärdigt längre. Men som den härliga kille han är så ställde han upp och åkte ändå. 14 mil dit, 2,5h på marknaden och 14 mil hem. Ganska lång tur för en kort sväng. Tyckte nog inte marknaden var så märkvärdig. Lite mer inriktat på renkött och varma kläder än marknader längre söderut, annars ungefär samma saker. Köpte lite handgjord nougat och brända mandlar, yllesulor och varmrökt renhjärta (jag vet, det låter äckligt men är faktiskt himla gott). Killen fick med sig en massa gravat renkött, ganska salt men väldans gott :-)

Hade klätt mig överdrivet mycket och frös faktiskt inte nånting. Lite kallt om kinderna och näsan emellanåt men det var inte värre än att man stod ut. Det brukar ju alltid vara -20 -30 grader på marknaden, oavsett hur varmt det varit innan. Den här dagen var det -23 när vi kom och -18 när vi for, helt ok ändå.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vilken guldklimp till karl du har hittat! :) En som fattat att om man ställer upp på sin kvinna så brukar man få igen det flera gånger om.. :DSkönt att du inte frös den här gången!

Handgjord nougat låter så himla gott.. men tyvärr tål jag ju varken mandel eller nötter, så jag for fortsätta leva i den romantiska föreställningen om hur den smälter på tungan och smakar som en del av Edens lustgård...Kram på sig sötnos!

2010-02-08 @ 11:13:51
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0