Semlor i stora lass!

Semledagen eller Fettisdagen var igår och självklart gjorde jag egna semlor hemma. Tycker det är lite svårt att få till själva bullarna, man vill ju ha dem så luftiga som möjligt utan att de blir torra. Jag brukar ha i ett ägg i degen och igår tog jag även lite matyoghurt. Blev ganska kompakta men saftiga. Provade även att göra egen mandelmassa och det blev kanoners! Var dock tvungen att ha lite lite mjölk i för att få det att hålla ihop. Frös nån timme och sen var det väldigt lätt att riva och blanda med inkråmet. För att lyxa till semlan lite extra spritsade jag grädden :-). Mums! Eftersom man inte kan göra bara två semlor så står det två till som väntar i kylskåpet :-).


Kommentarer
Postat av: Johanna

Åhå vad gott det ser ut! Inget går väl upp mot hembakta semlor. Och dessutom får man kleta i hur mycket fyllning man vill :-)

Du som bakar så mycket borde prova det nya "proffsbagar"-mjölet "Manitoba Cream" från Finax. Utlovar det luftigaste brödet. Jag hittade det på Ica-maxi men har inte hunnit baka på det ännu.



Ha en bra dag!

2010-02-17 @ 09:32:34
URL: http://villaharmony.blogspot.com/
Postat av: Chriss



Åh, ser ju supergoda ut :)! Vad du är pysslig!



Kul att det fixade sig med hemsidan, jättekul med ett eget domännanm :)

2010-02-19 @ 08:31:30
URL: http://chrissanbabe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0