Utbyggnad av huset/garage planer

Här hemma är vi i full gång med drömmar, tankar och funderingar kring ett garage. Eller, från början var det tänkt att bli ett fristående garage men nu har vi typ bestämt oss för att göra en utbyggnad av huset istället. På så vis kan vi förutom ett garage även passa på att bygga ut med ett sovrum och en stoooooor tvättstuga :-). Jag kommer äntligen få min drömtvättstuga!!! Låter kanske knäppt, de flesta hade väl prioriterat ett master bedroom eller walk-in-closet men jag, jag vill ha en rymlig och praktisk tvättstuga :-)


Vi har skickat in bygglovs ansökan och nu håller vi på med en ritning för hur grunden ska se ut. Det är ofantligt mycket att tänka på! Grunden lejer vi nog bort, den är tråkigast och bökigast och innehåller så många olika moment att det för oss skulle ta ganska så lång tid. -Ok, fine tänker man då. Då begär vi in offert för plattan. -Men nej, så enkelt är det inte. För även om man inte ska gräva själv, måste man veta exakt hur plattan ska se ut, hur tjock isolering man ska ha, var det ska grävas för kulvert mm mm. I en offert så får man bara precis det man betalat för, inget annat och därför måste allt vara noggrannt specificerat.

Det borde finnas nån lathund för husplattor som man enkelt kunde ladda ner på nätet. För hur ska man kunna tänka på allt när man inte vet exakt hur det görs?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0