Nya vanor

Vintern i norrland skiljer sig lite från vintern i söder. Den här säsongen har det dock varit lika kallt eller till och med kallare i Stockholm men så brukar det ju inte vara. Här hos mig är det till exempel standard att ALLTID klä på sig termobyxor, vinterjacka, kängor, handskar, halsduk och mössa. Kanske till och med långkallingar. Hur man ser ut är mindre viktigt, här handlar det om att inte frysa. Även om man bara ska sätta sig i en bil och åka på en kaffe hos nån är det denna mundering som gäller.

Helt plötsligt behöver man inte lägga så mycket energi på vad man ska ha för kläder. Man behöver inte heller göra sig nå snygg i håret, för det kommer ju mössan hur som helst förstöra (om man inte har min frisyr vill säga, för då håller vaxet håret på plats vad jag än gör ;-)). Klänning eller kjol är helt uteslutet under vintern, det är ändå ingen som kommer se. Å att strunta i termobyxorna är inte att tänka på, då fryser man från man kommer utanför dörren tills man kommer in igen.

Det är även standard att alltid ha motor- och kupévärmaren inkopplad, så man är säker att bilen startar när man ska iväg. Jag var iväg och klippte mig nu på morgonen och till och med hos frisören kopplade jag in bilen. En annan sak att tänka på är att, även fast man bara ska ta sig från punkt A till punkt B och man bara kommer sitta i en varm bil, ska man klä sig varmt. Man vet ju inte om man får motorhaveri eller är med om en olycka på vägen. Och sitta i en kall bil och vänta på assistans är inte så mysigt.

Här uppe är det inte nå konstigt alls med dessa vanor men för mig som kommer söderifrån, känns det lite ovanligt.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jodå, hade jag inte haft siktet inställt på Dalarna, så hade Norrland mycket väl kunnat vara ett alternativ. Hur hittar man kärleken där? ;)

Och, vart bor du?

Hur går det med stickningarna? Jag kämpar på med mina skoterluvor... Enkelt, men lite tråkigt. Kramis!

2010-01-16 @ 19:33:22
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0