Snöröjning i expressfart

Snöovädret som har varit onsdag-torsdag har som bekant drabbat hela Sverige. Jag har stolt skrytit om norrlands snöröjning och hur bra vi är här uppe på att skotta och sanda. På vägarna är det i stort sett bara asfalt och så gott som aldrig halt. I onsdags drabbades dock även vi av trafikproblem.

När jag for på onsdag morgon var det några centimeter lössnö och inga problem att ta sig fram. Men herrejösses vilken spännande tur hem det blev. Det blåste nå enormt och hade kommit ungefär 20 cm snö. Vägarna plogades men vad hjälpte det när det sekunden efter blåste tillbaka igen? Jag låg i 50 hela vägen hem och bitvis var det svårt att ta sig fram. Hjärtat tog ett extraslag varje gång jag fick möte och var tvungen att gå ut i kanten där det var drivor med snö.

När jag sen kom in till stan var det om möjligt ännu mera kaos. Stora snödrivor, gropar i vägarna, halt, buckligt och rent ut sagt förjävligt! Hua! Hade jag fått rött ljus vid en korsning hade jag inte tagit mig därifrån sen. Var glad att jag kom hem ordentligt och utan skador på bilen. När jag sen kom hem var det bara att parkera på gatan för att börja skotta uppfarten för att ens komma in på tomten. Det var 70 cm tjock och stenhård plogkant att först gräva sig igenom, sen hade jag 20 cm tjockt lager med snö på hela uppfarten att skotta. Det tog mig en hel timme! Och då hade jag ändå bara skottat så att jag precis fick plats med bilen. Puh!

Det ironiska i det här är att dagen innan hade killen påmint mig om att han skulle visa mig hur snöslungan fungerade. Vi visste ju att det var på väg snö och killen skulle bort på jobb i 2 dagar. När jag dock kom hem den kvällen var jag så trött och klockan så mycket att det helt glömdes bort. Det fick jag verkligen sota för sen.

Igår hade vi hjullastaren på ett jobb lite utanför stan och då passade jag på att svänga förbi hemma och skotta gården ordentligt. Det tog mig bara några minuter så hade jag en stor och rymlig garageuppfart! Grannarna var nog lite avundsjuka när jag kom, jag mötte några som var ute dels för hand och skottade dels med snöslunga. Fast jag tror att de unnade mig det, de hade ju sett mig kvällen innan hur jag slet för att ens ta mig in på gården. Ibland är det gott att vara maskinförare :-)!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej sötnos!

Jaa vilken vinter vi fick i år, i hela landet! Jag tyckte det var fint till jul, men nu kan det gott räcka med det här vita... Och då slipper jag ändå skotta och sanda för att ta mig ut och fram.Tycker helt klart att du ska unna dig Knit Pics (eller Knit Pro som de heter i Europa), de ÄR verkligen så BRA som de ser ut! Sen om du väljer bambuvarianten eller metall-diton är en smaksak.

I längden blir det betydligt billigare än att köpa lösa rundstickor i olika storlekar och längder!Trevlig helg!

Kram Sofia

2010-01-29 @ 12:48:53
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0