Syjunta

På juldagen (som tillbringades hemma hos älskade vänninan i Örebro) var vi ett härligt, glatt gäng på 8 tjejer (kvinnor). Som tradition äter vi kräftor denna dag, det blir ett gott avbrott från all julmaten man tryckt i sig. Dessutom är de egenfångade med extremt god och saftig lag.

Jag blev jätteimponerad av vännen som var på besök från Umeå. Hon hade nämligen en egenhändigt sydd klänning kvällen till ära. Den var verkligen supersnygg, såg så proffsig och köpt ut och satt precis som den skulle. Där började mina tankar på lite syjunta väckas till liv. Jag gillar ju handarbete och för några år sen införskaffade jag mig en symaskin. Dock har väl inte tiden riktigt räckt till till allt man vill göra. Nu har det ju varit mycket stickning sista tiden.

Jag bestämde mig hur som helst för att även jag sy en klänning. Köpte tidningen Burda och hittade en assymetrisk klänning som jag köpte tyg, vliselinband, dragkedja, tråd och papper att rita av mönstret på. Första gångerna man syr nåt är det egentlligen inte ekonomiskt försvarsbart, det är mycket saker som ska handlas. Men man får väl trösta sig med att så småningom kommer jag ha det mesta hemma och då är det bara tyget som kostar.

Det första man gör är att rita av mönstret på ett nytt lövtunnt papper. Jag hade extremt svårt att hitta min klänning bland alla dessa linjer och streck. Satt säkert en timme innan 4 ynka delar var avritade.


Därefter lägger man delarna på tyget och klipper ut


Delarna sys ihop


Voila!


Totalt tog det 5 timmar från början till slut. Jag är nöjd med klänningen, men som vanligt när jag handarbetar så vet jag inte om jag vill behålla den. Den sitter bra, men om jag fick börja om skulle jag förändrat lite och gjort den lite mer figursydd för min kropp. Men men... Jag vet till nästa gång var jag ska göra den lite större och var jag ska ta in lite mer. Nån som är intresserad av en klänning i storlek 38 ;-)?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Superfin!

Synd bara att man ser ut som man gör just nu (har lovat mig själv att ta tag i det nu)... o såg man inte ut som man gör nu skulle en 38:a vara för stor, tyvärr!

Tycker emellertid att du var jätte fin i den! Kram på dig!

2010-01-02 @ 19:39:26
Postat av: Patricia

Men gosh vilken fin! Får man beställa en egen klänning ? :)

2010-01-04 @ 11:40:12
URL: http://tinie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0