Ullkofta

Efter några veckors stickande på en kofta i 100% ull, har den nu äntligen blivit helt färdig! Hade ingen riktig beskrivning att gå på, utan jag har tagit tips från andra tröjor, haft en köpt kofta som mall och freestylat lite. Är faktiskt himlans nöjd med resultatet. Kom fram till att materialkostnaden är runt 800,- jämfört med några tusen om man skulle köpt den.

Först gjorde jag fram- och bakstycket i separata delar. Såg sen på några tröj-beskrivningar att man hade kunnat sticka dem med rundstickor för att slippa "skarvarna" som blir när man syr ihop delarna. I halsen tog jag upp maskor och stickade polo till rätt längd med hänsyn till dragkedjan. När sen ärmarna skulle stickas, hade killen några speciella önskemål (tröjan har han önskat till sina skoterturer). Han ville inte ha några tjocka skarvar utan ville jag skulle sticka med rundstickor. Dessutom tyckte han jag skulle sticka dem direkt på tröjan, alltså ta upp maskor runt ärmhålet och sticka neråt mot handen.

Hmm... Där fick jag nåt att fundera på. Dels att sticka ärmarna på rundstickor, det blir ju lite klurigare. Men att även ta upp maskorna direkt från tröjan och sticka neråt istället för uppåt... hmmm... Jag fick tänka baklänges från en beskrivning jag hittade. Efter lite tankeverksamhet fick jag nog till det.

Dragkedjan var lite klurig att få dit, hade av 3 nålar innan den satt som den skulle.

Den sitter som en smäck :-). Lite stor för mig dock, men det är ju killen som ska ha den.

Kommentarer
Postat av: Sofia

WOW!!! Heja dig! wow igen!

Du är ju rena proffset på det här! :)

Sydde du fast dragkedjan på maskin eller för hand?

2010-01-20 @ 22:26:36
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0