"Bananas are for monkeys..."

Sista väggen är rest men inte helt utan problem. Vi hade nästan sett fram emot just den här väggen, bara reglar med cc60, inga fönster eller dörrar att ta hänsyn till. Alla plankor skulle kapas exakt likadana och sen var det bara att resa dem. Trodde vi ja...

När vi kommer fram till mitten ungefär ser vi hur reglarna börjar luta extremt mycket inåt. Det visar sig att plankan som utgör syllen är väldigt skev. Hade vi kunnat hade vi kanske bytt ut den, men efter att alla plankor var kapade var det tomt i brädförrådet. Vi hade fått exakt antal plankor som behövdes. Tur i och för sig, för vad ska man med massa 45x195 till annars?

När stommen var klar såg sista väggen ut som en banan. Tror inte det var i lod någonstans. Hmm... Den här väggen var lite klurig att sträva eftersom takstolarna ska lyftas på från utsidan. Alltså var vi tvungna att sträva inåt. Hur skulle vi bära oss åt?

Tur man har lite fantasi ;-)

Kommentarer
Postat av: Håkan

Tur du har bil! Spännband modell lastbil är bra att ha när man reser hus. Kan både dra och klämma ihop.

2010-07-10 @ 19:38:13
Postat av: Robin

En anmärkning på ett inlägg du skrivit om att kanske sadla om till plåtslagare, förstår såklart att det är på skämt men de du har gjort där är icke godkänt om man följer plåtslagarnas lagar och rätt. ser inte vad det är för tak men kan tänka mig att det är ett klick tak? Har jag rätt?Ps fin dokumentation av bygget :)

2011-02-23 @ 20:33:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0