Stomresning

LIMTRÄ:
"Limträ består vanligtvis av 45 mm tjocka lameller av konstruktionsvirke som limmas samman. På detta sätt är det möjligt att tillverka större limträelement än det går att såga konstruktionsvirke. Limträ är också starkare än konstruktionsvirke".

Över våra två garageporter (vardera 2.75 breda) behövdes en superstark bärlina (planka som ska bära upp takstolarna och all vikt på dessa) och därför beställde vi en limträbalk som är 8.5 meter lång. Jag kan inte fatta hur denna enda bräda kostade 3500,-!!! Limträ kostar skjortan helt enkelt. Dessutom väger den runt 145 kg så hur vi skulle få den på plats var ett mysterium. Men så fick vi besök och vips satt den på plats.

Hur många personer behövs för att kapa en planka i rätt längd?

 

Där sitter den på plats :-)! Grannens lillpojk kom förbi och undrade lite försiktigt hur vi skulle kunna köra in med bilarna i garaget? Det har vi såklart redan tänkt på och så fort vi har taket på plats kan vi flytta över allt vi har i förrådet och sen riva. Men... Det blir nog inte i år. Vi har ju tänkt oss den här lilla utbyggnaden som i varje fall ett 2-års projekt.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0