Ostriket?

I helgen jobbade jag och hade det stora privilegiet att få följa med på sightseeing i Västerbotten. Alla som kört E4 mellan Umeå och Skellefteå har säkert sett den stora osthyveln som sitter bredvid vägen? Jag har dessutom fått vara "bakom kulisserna" och sett hur de gör Västerbottensost. Herrejösses vilket lager! Ostar i långa och höga rader. Varje ost väger 17 kg och förr i tiden vändes de för hand (vilket de ska göras med väldigt jämna mellanrum) men nu för tiden är det maskiner till allt.

Ingången till butiken och ostvisning. Jag fick med mig västerbottenssmör, 300g för hela 50 spänn!! (säkert var det bara vanligt smör och riven västerbottensost - inget einstein recept alltså).

 

En osthyvel i miniatyr (om man jämför med den längs motorvägen alltså)

 

Ost så långt ögat når...

 

(Killen gick precis förbi och kollade vad jag uppdaterade bloggen med och blev väldigt besviken. "-Va??!! Inge bygge? Inge limträbalks upphängning? Ostar??? Jag som hade sett fram emot att läsa vad jag gjort idag". Det finns en hel del att uppdatera om snickrandet, men jag är så ofantligt trött så det får vänta tills imorgon).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0