En handgrävande grävmaskinist

Nu börjar det bli varmare ute och dagarna är långa. Då kan jag bara inte sitta still inomhus. Jag måste aktivera mig, göra konkreta saker, arbeta med kroppen. Jag är som en liten duracell kanin ibland eller så kanske jag har DAMP, vad vet jag. Vår låååånga "Att-göra-lista" ligger här på köksbordet och jag känner lite småstress att göra nåt varje dag, annars kommer vi aldrig att bli klara.

När vi gjorde plattan blev det som en liten "överflödig" gräsmattebit mellan utbyggnaden och befintliga huset. Vi funderade lite på vad vi skulle göra där, om vi skulle ha kvar gräsmatta, lägga plattor eller fylla med grus. Det slutade med att vi bestämde oss för grus. Dels för att vi har grus framför den plätten plus att vi i framtiden lätt kan lägga plattor om vi nu vill det.


Före:

Mellan verandan och plattan låg det en hög med matjord och under var det gräsmatta.


Urgrävning:

Det var lite klurigt då gräsmattan ska tas bort separat (för att sen återanvända matjorden) och sanden läggas i en egen hög.


Fiberduk:

När underlaget är utkrattat och har lutning från huset och plattan läggs en fiberduk för att dels separera sanden som ligger under från gruset som ska på, dels för att förhindra ogräs att tränga igenom.


EFTER:

Fiberduken tog slut och tur var nog det för min kropp skrek efter vila. Det blir lite halvkämpigt att stå böjd med kroppen och gräva från backen. Tur jag har uthålliga muskler och bra kondition ;-).

Snyggt blev det och tanken är att fortsätta gräva ur och fylla med grus. Tror dock vi kommer behöva köpa mer grus, för det vi har räcker nog inte hela vägen...

Kommentarer
Postat av: Håkan

Det är bra att vara stark, allt kan inte göras med maskin!

2010-06-26 @ 14:09:25
Postat av: Ann-Helen

"And we got the testresults to prove it"...:-)

2010-06-29 @ 07:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0