Lite blandad kompott

Min första midsommar i norrland är avklarad och jag kan stolt konstatera att det här var den bästa midsommaren jag haft :-). Har aldrig någonsin tidigare varit med om att solen lyst med varma strålar och molnen med sin frånvaro. För att att inte tala om regnet som söderut mer är regel än undantag på just midsommar. Men inte här uppe, nej då. Trevligt sällskap, god mat, lugnt och tyst, Luleå skärgård, bada, basta, promenad och njuta av livet. Jag kan inte önska mer av en dag som denna.Väl på hemmaplan började det förberedas för den stora dagen, dvs imorgon då vi ska börja snickra på vår utbyggnad. Brädor, bärlina, takstolar, sylltätning, expanderbult, ankarbult och montagejärn. Allt är inhandlat och bara ligger och väntar att få användas. Huvudddelen av stommen kommer bestå av 195x45 och dessa har kapats till rätt längd idag. Vi har även kapat för fönster och syllen. Det gäller att lägga upp virket snyggt och prydligt och märka det tydligt så det inte blir nå missförstånd eller frågetecken när vi väl kör igång. 90 brädor i olika storlekar kan annars bli ett smärre kaos.


Vår lååånga "Att-göra-lista" börjar äntligen minska och lätta på stressen inne i kroppen. Även om man bara gör en pytteliten sak varje dag så gör det stor skillnad i längden. Nu känns det jäkligt bra måste jag säga, vi har ju faktiskt lyckats få till ganska så många strykningar.Å så har jag sytt klart överdelen till bröllopet vi ska på om 3 veckor. Det var lite klurigt att få till rynkningen på framsidan men med lite finess och trix så lyckades jag hyffsat bra. Himlans nöjd med dragkedjan också, har aldrig sytt en "dold" sådan förut men genom att föreställa mig det färdiga resultatet innan så fick jag till det.

Nu är det hög tid att börja med kjolen så även den hinner bli klar i tid (tur det ska regna nu i veckan så bygget står stilla till förmån för syjuntan inomhus ;-)).

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0