Kryssning i karibiska ovarlden

Jag ar pa semester just nu. Kryssar i karibiska ovarlden i 1 vecka och stannar 3 natter extra i Miami innan jag aker tillbaka till norrland. Darfor blir bloggen rejalt lidande just nu. Kanske inte sa mycket for att jag har semester och medvetet struntar i den, utan mer for att uppkopplingen har ar under all kritik och for att det tar evigheter att skriva ett inlagg. Bilder ar inte ens att tanka pa att ladda upp.

Bor pa ett av varldens storsta kryssningsfartyg som ar som en flytande stad. Har finns allt; restauranger, shopping, teatrar, bibliotek, skridskobana, klattervagg, pooler, gym, spa, dykning mm mm. Inga som helst problem att fordriva tiden har inte. Dagarna har bara sprungit ivag och halva resan har redan passerat.

Jag har lyckats (misslyckats) branna mig forsta dagen - ar numera rod som en krafta och har smartor sa fort jag kommer at nagot, jag har dykt i Belize, jag har invigt gymmet, jag har atit 3-ratters middag varje kvall hela veckan, jag har shoppat, jag har spelat in en karaoke DVD med syster yster, jag har firat mammas 50-ars dag och jag har umgats sa pass mycket med amerikaner att jag numera utan problem kan skrika "WOW" rakt ut nar nagot helt oviktigt sags i hogtalarna ;-)

Det gar ingen nod pa mig helt enkelt :-)

Min kille - han är grym!

Har haft mardrömsvecka på jobbet. Börjat 6 och slutat 20. Med 1 timmes bilresa enkel väg och att jag dessutom är 30min före för morgonrutiner på dumpern, kan man snabbt räkna ut att det inte blivit många timmars sömn eller socialt umgänge med killen i veckan. Han hör att jag far och han hör att jag kommer hem, men han ser mig knappt.

När jag fick punka i onsdags kan man gott säga att jag fick lite panik. Klockan var 04:20 och jag hade precis lämnat garageuppfarten när jag tycker det låter väldigt konstigt. Stannar på närmaste bussficka och konstaterar att det är helt tomt på luft i höger bak. FAAAANNNN!!!! Rullar hem så försiktigt jag kan och går upp och väcker killen och kräver nycklarna till hans bil.

Såg framför mig hur jag först ska behöva åka förbi och låna en mutterknackare, för att sen stå halv tio på kvällen med bara en pannlampa i kylan och skifta ett däck, för att dagen efter åka förbi en verkstad för att få ett nytt däck på fälgen. Puh! Å jag som i princip behöver somna så fort jag kommer innanför dörren för att orka gå upp 4 igen nästa morgon.

Jag vet inte vad jag gjort i mitt liv för att förtjäna en sån prins som jag har hemma, men nåt bra måste jag då ha gjort. När jag kom hem i onsdags kväll stod min pärla där, med två sprillans nya vinterdäck bak. Utan att jag behövde göra ett endaste dugg! Jag behövde inte tjata på honom, inte tvinga honom och inte muta honom. Nej... jag behövde inte ens fråga honom! Han är en grym kille helt enkelt :-)!!!

Jag är så oerhört lyckligt lottad som har honom, han är den bäste! Men det allra, allra bästa är nog ändå att han är min ;-).

Punktering i massvis

Igår fick jag punka på dumpern och imorse fick jag punka på bilen. Hur är det möjligt att få punktering 2 dagar i rad? Känner mig jäkligt otursförföljd just nu...

Väderfenomen

Hur kan det vara -29.8 grader kallt ute på morgonen och bara -6.1 på dagen? Snacka om väderomslag!

Söt byxa till söt pojke

Jag tar redan tillbaka det jag skrev i tidigare inlägg. Kom på att jag köpte garn till en baby-byxa sist jag var på affären och jag är ivrig att köra igång direkt. Inte för att det vankas nå barn här, men barnkläder är så tacksamma att sticka. Det smäller bara till så är det klart :-).

Mönstret finns här
Kolla vilken härligt söt byxa! :-) Man vill ju bara sticka, sticka, sticka. Å skaffa barn, bums! ;-)Härligt mjukt garn i vitt och brunt. Jätte dålig bild tyvärr, mobilen är värdelös på att ta kort.

Tum/finger-vante i ett

Så är jag klar med nästa stick-projekt. Har försökt "få iväg" så mycket som möjligt nu när jag haft lite tid över. Tidigare har jag haft 4 olika stickningar på G samtidigt och det är både svårt och onödigt. Hittade detta mönster på nätet och blev sugen att göra egna:


Vantarna stickades i ett fritidsgarn i 100% ull. Har tänkt att jag ska kunna använda dem redan nu när det bara är några minusgrader ute.

Så är det bara en barntröja kvar i "pågående" högen. Tror faktiskt jag ska vänta lite med den. Åker på semester om en vecka och hade tänkt ta med mig garn och stickor. Men efter lite fundering tror jag en bok slinker med istället. Läsandet har halkat efter en del på sista tiden.

Födelsedagspresent

Det är mycket stick-projekt på G nu. Är verkligen inne i en liten handarbetsperiod, är smått beroende faktiskt.
Vi har en födelsedag som är på ingående och till den grabben har jag stickat en tröja. Var lite skeptisk till det först, alla vet ju att barn vill ha hårda paket. Men efter att hans mamma kommit med förslag på ett mönster, vågade jag mig på projektet ändå.

Lite tuffare tröja med snygga detaljer:

Bilden är lånad från Garnstudio, där även mönstret finns.


Alltid svårt med storleken tycker jag. Speciellt när man stickar till nån som en överraskning. Man har ju liksom inte möjlighet att mäta längden på ärmarna, eller om halsen är lagom vid.


Halsen blev inte så V-ringad som jag hade hoppats, skulle börjat tidigare med avmaskningen. Väldigt nöjd med raglanavmaskningen dock, första gången jag provade och snyggt blev det!

Köttfärspirog

När man har lite smördeg till övers i kylskåpet, kan man passa på att prova en ny maträtt. Jag skulle ALDRIG slänga mat, det är nästintill en dödssynd. Det har jag utan tvekan med mig från min barndom. Vi var 6 i familjen + 1 fosterbarn och då hade man inte råd att slänga mat lite här och där. Hade man mat kvar på tallriken och inte orkade äta upp så fick man höra: "Orkar man inte maten, orkar man inte glass efteråt" och "Tänk på barnen i Biafra, ät upp din mat". Ska tillägga att det faktiskt var en rättvis tillsägelse då det var vi själva som la upp mat på tallriken.

Hur som helst.  Smördegsplattorna blev ganska snabbt till piroger. Gott, spännande och varierande.

Inte så snygga dock (även om just denna var en av de bättre) men som tur är så är det ju insidan som räknas (även om man äter med ögonen). Dubbelmoral...

Brownie

Satan vad smaskigt, det riktigt vattnas i munnen på mig!

Bilden är lånad från Filibabbas blogg, där även receptet finns.

Vasalopps-spinning, 4h 3min

Jag är galen, helt jäkla tokig. Idag gick jag upp 06:45 för att tillsammans med två andra (även de tokiga) leda vasaloppsspinning. Vi började cykla precis när starten gick, när åkarna kom in i depå hoppade vi av och drack blåbärssoppa och käkade banan och därefter bytte vi ledare. 3 etappar körde jag och emellan satt jag bland alla andra och cyklade för glatta livet. Jag fattar faktiskt inte hur man kan klara av att cykla i över 4 timmar!!! Hälften handlar såklart om inställning och "jävlar anamma", men ändå...

När jag kom hem tog jag en välbehövlig dusch (kläderna gick att vrida ur, fanns inte en torr fläck på tröjan). Mamma hade nog storknat om hon såg mig idag, hon tycker det är så förskräckligt äckligt att svettas (det är därför hon inte tränar säger hon). Sen åt jag världens största lunch, kändes som det var dagar sen jag fick mat i magen. Därefter var det bara att däcka i soffan och sova några timmar. Var helt jäkla slut! Kändes precis som dagen efter, jag var liksom lika seg och sliten.

Jag är en så jävla träningsnörd så självklart var pulsklockan igång. Man kan faktiskt se vilka etapper jag körde, pulsen ligger automatiskt högre när jag leder. Dels har jag adrenalin som pumpar vilket gör att jag inte känner hur tungt det är på samma sätt, dels är det jobbigare att prata samtidigt som man sliter.


Nu återstår några dagars återhämtning då jag vilar HELT från träning av alla de slag. Måste ge kroppen en ärlig chans att återhämta sig, det är den värd. Den har jobbat grymt bra idag och jag är riktigt stolt över mig själv :-)

Längdskidåkning

4 gånger har jag varit ute och åkt längdskidor så här långt. Det är så himla roligt för det går bättre och bättre för varje gång och tiden blir även den snabbare. Nu kan jag till och med känna hur jag ibland åker fram, istället för att med skidorna. Det finns verkligen många fördelar med längdskidåkning och det jag gillar med den här sporten är följande:

Det är lättilgängligt
Det är enkelt
Man får massvis med frisk luft
Man får energi av solens strålar
Man får motion
Det går snabbt
Man behöver inte passa någon träningstid
Det passar även mig som aldrig gjort det här tidigare
Det är (ganska) roligt
Det är inte så tidskrävande

Har ju leasat mina skidor men jag känner mer och mer att jag nog kommer köpa loss dem när säsongen är över. När man väl har utrustningen är det en ganska så billig sport framöver. Å har man väl köpt den känner man också att man bör nyttja skidorna för att verkligen få valuta för pengar. En god cirkel ;-)Fredagsmys

Fredagsmys. Känner verkligen att jag behöver det efter dagens besvikelse att bilen inte gick igenom besiktningen. Det blir en dyr investering att fixa felen men förhoppningsvis är det en engångskostnad (varje fall för mig och på den här bilen).

Finn fem (eller varje fall ett) fel på bilden. Jajamen, det är vinet som fattas ;-)

Tändstift byte

Bytte tändstiften på min bil häromdagen, HELT SJÄLV! Vilken kick när man lyckats ta bort de gamla, sätta dit nya och höra bilen starta utan problem. En riktig boost för självförtroendet :-).

Lite trångt att komma åt det innersta men allt går bara man inte stressar. Är dock så jävla fjantig när det handlar om att jobba nära batteriet (till vänster i bild). Har sån enorm respekt för det och mycket handlar nog om att jag inte vet tillräckligt.

"ooiiiooooiiiioooiiii"

Killen tycker jag har blivit lite väl nojig med bilen. Han tror jag letar fel bara för att få serva den. Varför skulle jag göra det liksom? Det verkar ju bara dyrt. Häromdagen sa han att den nog inte låter konstigt alls, utan att jag bara har fått för mig det. För han hade minsann a-l-d-r-i-g hört nåt. Hmm! Den låter visst, hör själva!

Var förbi en verkstad idag och lät de lyssna på ljudet och det verkar komma från kamremmen, eller åtminstone från det området. 4500,- vill de ha för att felsöka och byta kamrem, spännare och vattenpump. Jag tror jag kör på det faktiskt. Vore ju extremt tråkigt om det skulle bli haveri istället, då blir ju bilen helt obrukbar ett tag.


Två är bättre än ett??

Tvillingägg till pytt-i-pannan


Lämna in gammal bil på rep??

Nu har jag fått drivremmen bytt och det var inte så svårt som det från början verkade. Allt är ju såklart lätt när man kan det ;-). Dock så återstår ett knisslande/tjutande/vinande/hackande ljud när bilen är igång. Trodde först det var dålig remspänning, alternativt dåliga remmar. Men eftersom att det nu är fixat måste det alltså vara något annat. Lurar på att det är kamremmen som behöver bytas...

Gammal bil kräver såklart lite händig ägare, det har man ju fått veta sen länge. Jag känner att det är synd om dem i min närhet som kan det här, för helt automatiskt blir det ju dem som måste hjälpa mig. Får lita på att dem säger till när de tycker det räcker.

Hade en diskussion igår om vilket skick bilen är i och hur mycket pengar man ska lägga på service och reparationer. Tanken var från början, när jag köpte bilen, att "den får gå så länge den går och när den rasar köper jag en sprillans ny". Den var nog tänkt bara som en tillfällig lösning då jag var i akut behov av bil. Samtidigt så går bilen ofantligt bra och det är inte alls mycket rost på den (för att vara över 20 år gammal).

Jämför man med att köpa en ny bil (rent kostnadsmässigt) så kommer jag ha ett lån som jag betalar på varje månad. Säg att det skulle kosta 3000,- varje månad, och det är ju oavsett om jag kör eller ej. Lägger jag istället hälften av de pengarna, 1500,-, varje månad på att serva den bilen jag redan har, kommer den förmodligen att hålla 5-10 år till. Jag kommer alltså billigare undan varje månad, plus att jag inte har några lån.

När jag tänker så här, känns det inte lika dyrt att byta ex. kamrem. Det känns till och med helt ok att lämna in bilen på verkstad för att byta den. Visst, det kommer gå på några tusenlappar. Slår man ut det på de åren som är kvar (jag kommer ju troligtvs aldrig mer behöva byta kamrem) så hamnar man inte på så dyr månadskostnad för just den reparationen. Så istället för att avsätta en hel helg, inte bara från min tid utan även för de som måste hjälpa mig, ska jag nog unna mig att lämna in den.

De flesta hävdar bestämt att man inte lämnar in en så gammal bil på verkstad, men i det här fallet gör jag nog ett undantag. Dessutom vet man att man har garanti på jobbet, vilket naturligtvis känns bra.

RSS 2.0