Lämna in gammal bil på rep??

Nu har jag fått drivremmen bytt och det var inte så svårt som det från början verkade. Allt är ju såklart lätt när man kan det ;-). Dock så återstår ett knisslande/tjutande/vinande/hackande ljud när bilen är igång. Trodde först det var dålig remspänning, alternativt dåliga remmar. Men eftersom att det nu är fixat måste det alltså vara något annat. Lurar på att det är kamremmen som behöver bytas...

Gammal bil kräver såklart lite händig ägare, det har man ju fått veta sen länge. Jag känner att det är synd om dem i min närhet som kan det här, för helt automatiskt blir det ju dem som måste hjälpa mig. Får lita på att dem säger till när de tycker det räcker.

Hade en diskussion igår om vilket skick bilen är i och hur mycket pengar man ska lägga på service och reparationer. Tanken var från början, när jag köpte bilen, att "den får gå så länge den går och när den rasar köper jag en sprillans ny". Den var nog tänkt bara som en tillfällig lösning då jag var i akut behov av bil. Samtidigt så går bilen ofantligt bra och det är inte alls mycket rost på den (för att vara över 20 år gammal).

Jämför man med att köpa en ny bil (rent kostnadsmässigt) så kommer jag ha ett lån som jag betalar på varje månad. Säg att det skulle kosta 3000,- varje månad, och det är ju oavsett om jag kör eller ej. Lägger jag istället hälften av de pengarna, 1500,-, varje månad på att serva den bilen jag redan har, kommer den förmodligen att hålla 5-10 år till. Jag kommer alltså billigare undan varje månad, plus att jag inte har några lån.

När jag tänker så här, känns det inte lika dyrt att byta ex. kamrem. Det känns till och med helt ok att lämna in bilen på verkstad för att byta den. Visst, det kommer gå på några tusenlappar. Slår man ut det på de åren som är kvar (jag kommer ju troligtvs aldrig mer behöva byta kamrem) så hamnar man inte på så dyr månadskostnad för just den reparationen. Så istället för att avsätta en hel helg, inte bara från min tid utan även för de som måste hjälpa mig, ska jag nog unna mig att lämna in den.

De flesta hävdar bestämt att man inte lämnar in en så gammal bil på verkstad, men i det här fallet gör jag nog ett undantag. Dessutom vet man att man har garanti på jobbet, vilket naturligtvis känns bra.

Kommentarer
Postat av: Mattias

Skulle nog gissa på vattenpumpen om det är ett hackande lite gnissligt ljud.

2010-03-02 @ 13:05:40
Postat av: Håkan

BMW har ingen kamrem utan en gammal hederlig kedja som aldrig byts. Håller med föregående inlägg, kommer ljudet från framkant av motorn är det vattenpumpen!

2010-03-02 @ 14:03:21
Postat av: Lars

Hej Jannica!

Du kan alltid slå en signal i fall du har problem med bilen. Ska hjälpa dig så gott jag kan.

2010-03-03 @ 12:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0