Köttfärspirog

När man har lite smördeg till övers i kylskåpet, kan man passa på att prova en ny maträtt. Jag skulle ALDRIG slänga mat, det är nästintill en dödssynd. Det har jag utan tvekan med mig från min barndom. Vi var 6 i familjen + 1 fosterbarn och då hade man inte råd att slänga mat lite här och där. Hade man mat kvar på tallriken och inte orkade äta upp så fick man höra: "Orkar man inte maten, orkar man inte glass efteråt" och "Tänk på barnen i Biafra, ät upp din mat". Ska tillägga att det faktiskt var en rättvis tillsägelse då det var vi själva som la upp mat på tallriken.

Hur som helst.  Smördegsplattorna blev ganska snabbt till piroger. Gott, spännande och varierande.

Inte så snygga dock (även om just denna var en av de bättre) men som tur är så är det ju insidan som räknas (även om man äter med ögonen). Dubbelmoral...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0