Däckbyte

Det börjar ju bli dags att byta till sommardäck nu. Egentligen är det från och med 15:e april man enligt lag måste byta (om det fortfarande inte är vinterväglag vill säga). Jag hade tänkt byta förra helgen men upptäckte att jag hade smygpunka när jag tog fram och rengjorde däcken. In på verkstan med det och få det lagat. Sen regnade det konstant i 2 dagar och då var jag inge sugen att stå ute och byta (tänk vilken lyx det blir när vi har garage :-)).

Så först idag blev det av. Utan vare sig "riktig" domkraft, fälgkors eller mutterknackare. Men tanken är ju att man ska klara sig med de verktygen man har i bilen, ifall man skulle få punktering ute på vägarna. Så så blev det. Riktigt nöjd att jag fixade det, helt själv dessutom! Har faktiskt aldrig bytt däck tidigare, bara sett andra göra det men tänkte att "Hur svårt kan det va??".

Notera de praktiska däckpåsarna jag köpt på www.bluebox.se. Varje påse är märkt med var på bilen de ska sitta. Dessutom slipper man bli skitig när man ska fram med däcken igen. Smart, praktiskt, enkelt och billigt :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0