"Gör om, gör rätt"

Vårt garagebygge står stilla. När vår kvalitétsansvarige var här och inspekterade upptäckte han att plattan inte görs på det sätt vi beställt. Vi kommer ha all vikt på kortsidorna och dessutom ska vi ha två 2,75m portar på en av de sidorna. Därför har vi räknat på en bastantare variant av platta som ska klara mer tyngd speciellt i kanterna. Plattan som de gjorde var enligt "standard mått" och uppfyller inte våra krav.

Som tur var, så krävdes inte många diskussioner och möten för att vi skulle få rätt. Nu ska de alltså börja om helt från början och gräva ur mer för att få plats med ett stabilare kantbalkselement. Känns surt, både för oss och självklart för dem, att behöva gräva upp allt de gjort. De hade ju ändå hunnit en bit på väg. Men bättre att vi upptäckte felet nu, än när plattan är på plats.

Efter att ha sett "Arga Snickaren" och "Fuskbyggarna" blir man faktiskt förvånad att man som beställare kan få rätt ibland. Jag såg framför mig att få kämpa och strida för vår rätt, men så gav entreprenören med sig och nu ska vi få precis det vi beställt. Ibland är livet bra härligt :-)

Kommentarer
Postat av: Håkan

I alla fall en välsignad tur att det inte stod ett hus på plattan när den skulle bytas ut!

2010-05-26 @ 21:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0