Nytt personligt rekord!

Igår var det Vårruset i Luleå och jag var anmäld via Step In där jag är spinninginstruktör. Vädret var på vår sida, strålande sol, lätt vind och lagom varmt. Sist jag sprang var i Örebro och då var tiden 26:10. Jag vet att jag innan hade siktat på runt 25 minuter, men det misslyckades ganska rejält. Det var i och för sig inte helt oväntat då jag haft uppehåll i träningen och knappt sprungit något alls.

Den här gången var jag däremot bättre förberedd. Har väl sprungit i genomsnitt 1 gång i veckan i varje fall några månader. Dessutom tränar jag regelbundet både spinning och bodypump. Jag vet att jag (utan att skryta ;-)) har ganska bra konditon, däremot är jag kass på att springa. Har en runda här hemma som är ca 8.5km och den springer jag varje gång, samma hastighet och samma tid. Jag blir ju aldrig nå bättre, utan är nöjd bara jag tar mig runt. Det jag borde göra är att träna intervall, det är ju det enda sättet att bli snabbare på säger folk. Men hua vad jobbigt!

5km låter ganska behagligt. Det är ju kortare än jag brukar springa, så jag vet att jag klarar det. Däremot springer jag aldrig fort. Jag håller mig på ett lugnt och behagligt tempo där jag andas fritt och smärtfritt och utan att få blodsmak i munnen. Så jag var nog lite nervös igår eftersom jag hade siktat på att hålla ett högre tempo och faktiskt klara 25 minuter denna gången.

Döm om min förvåning när jag helt plötsligt har 50m till MÅL och faktiskt fortfarande lite ork i benen (fast inte överdrivet mycket). Tiden stannade på 22:21!!! Shit, vad hände liksom?? Tårarna sprutade av både lycka, trötthet och förvåning. Jag hade aldrig någonsin trott att det skulle kunna bli en sån enormt bra tid. Jag är verkligen överlycklig!

Att jag dessutom hade en positiv upplevelse känsla i kroppen efter att ha sprungit så fort, känns ju fantastiskt. Jag är mer än taggad att köra igen nästa år. Och självklart ska jag slå mitt nya personliga rekord då. Jag tror att jag skulle kunnat lega på lite mer sista kilometern, så upp till bevis om ett år :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0