Kraschade garagedrömmar...

Shit vilken helg det varit, eller lördag rättare sagt. Dagen började perfekt men slutade i katastrof och många tårar och tankar. På bara 5 min hade vår garagedröm raserats och ersatts med frustration. Jag ska förklara varför.

Under våren, när snön började tina, började det läcka in vatten i taket ovanför duschen på toan. Vi hade hem en plåtslagare som var upp på toataket och konstaterade att det var för liten lutning och att läckan förmodligen berodde på att vattnet vandrade in under plåten och igenom taket.


Så här såg det ut innan vi la nytt tak. Vi mätte lutningen och såg att det bara var 4 (!) graders lutning!! Alldeles för lite i förhållande till det taket som var. När jag var på semester fick jag ett mess av killen där han skrev att han hade borrat upp innertaket för att släppa ut vattnet. När jag kom hem fick jag minst sagt en otrevlig syn:
Det såg ut som vi hade haft skottlossning i duschen!!
Vi var tvungna att riva hela innertaket och några reglar som blivit fuktskadade. Nu vågar vi inte sätta nytt tak ifall det visar sig att det även läcker in när det regnar. Vi har ju visserligen höjt lutningen på taket ute till hela 11 grader och lagt underlagspapp, så vattnet borde inte kunna komma in den vägen. Men eftersom man aldrig kan vara helt säker... och vi vill ju verkligen inte göra om innertaket igen.
I lördags hade vi äntligen lite energi till att byta fönstret till lilltoan. När vi börjar riva ur det gamla märker vi att det är fuktskadat inne i väggen!!! Efter lite detektivarbete så upptäcker vi att det är fukt innanför hela panelen samt under plåttaket! Aha, så det är från stortaket det läcker in vatten som vandrar längs panelen och ner till toan på entreplan.


Fy faan alltså! Så från att bara behöva byta 3 reglar, isolering och innertak på stor toan så måste vi nu byta ena väggen och hela taket! Jag ser inget slut på katastrofen. Fukt är inget man bara förbiser och glömmer bort och tar tag i när man vunnit på lotto. Det här måste göras NU, innan det blir ännu värre!

Nu har vi en hel del att ta ställning till. Vi inser ju att taket på hela huset måste bytas. Vi måste även byta all spont som är dålig. Och börjar vi riva upp taket är det lika bra att höja några centimeter och tilläggsisolera. Ni förstår att jag inte ser nå slut på det här va?!

Frågan är nu; Ska vi göra det själva eller leja bort? Hur ruinerade kommer vi bli? Kommer semestern räcka till?

Kommentarer
Postat av: Elle

Hej vännen!

Jag lider verkligen med dig/er...vi hade en brand i våran husbåt i vintras å det tar ju ALDRIG slut på eländet! Nu har vi visserligen bara lite kvar som ska fixas,men nu är vi så trötta på allt så det har liksom stannat upp.

Ojdå, inte vidare uppmuntrande detta,men vi va iofs helt oförberedda på våran "renovering"

Men hoppas det löser sig snart så ni kan njuta av huset sen!

Många kramar!

2010-05-10 @ 09:20:43
Postat av: Camilla

Förstår att det känns för dj-vligt o visst, det är så man bara vill gråta. Men det är nu ni ska försöka fokusera på det lilla positiva som finns... Ni får pappen under brädfodringen efter att ni skalat av den från väggen... Ett litet steg i taget o ni är snart framme vid målet... Jag tycker att ni fixar läckaget nu o byter det som blivit skadat, o det fixar du o Mattan tillsammans, o sedan återgår ni till garaget, drömmer o bygger vidare där för att om något år byta hela taket om det behövs. Saker o ting känns helt oöverstigliga när man ser på allt som måste göras, men om man fokuserar på en liten bit i taget så orkar man lättare o innan man vet ordet av det är man framme vid målet. Inte trodde jag när vi rev ut hela övervåningen att jag tre månader senare skulle natta mina barn i deras egna sängar i deras egna rum, men så blev det. Ni fixar det här, ni är jätte duktiga båda två! Se bara på det ni åstadkommit hittills i år! Det kommer att bli bra tillslut, tro mig!

Massor av kramar o tusen tack för hjälpen igår! Har lagt tillbaka all jord så nu är det bara att hålla tummarna för att det som fanns i jorden överlever!

2010-05-10 @ 11:40:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0