Ledig helg

En vän får barn om några månader och till henne har jag stickat det här söta setet. Det är så pytte-putte litet och ändå är det för storlek 0-6 månader. Ska bli spännande att se det på bebisen så småningom.


Gjorde marschmallows för andra gången och nu fick jag faktiskt till det. Riktigt smaskiga och fluffiga är de :-). Eventuellt (om det finns några kvar vill säga) ska jag göra en kolafudge och doppa dem i.


3 timmar hann vi bygga innan mörkret hann ikapp oss (jäkla vintertid). Fattas bara 1 ynka rad panel högst upp innan vi kan bomma igen garageportarna för vintern.

En vandrande reflex

"-Kom, vi tar ett kort med självutlösaren".

En vägg där vi satt asfaboard och läkt och så en självlysande Jannica ;-)

Har jag glömt frankera...

...eller har det helt enkelt kommit bort?

Fick lite garn över när jag stickade den lila koftan till en vänninas tös. Tänkte överraska henne och stickade ett par sockar i samma garn. De vägde inte så mycket och var inte särskilt skrymmande, därför la jag dem helt enkelt i ett C5 kuvert och frankerade för brev. Drygt 1 vecka senare har hon fortfarande inte fått brevet. Man blir lite ledsen i ögat måste jag erkänna. Kan jag ha varit så klantig att jag glömde frankera? Tror inte det. Skulle det nu ändå vara så, så brukar posten skicka brevet till adressaten och sen skicka en räkning till avsändaren. Om jag nu skrev avsändare vill säga. Men det brukar jag ju göra, speciellt när jag skickar nåt som verkligen ska komma fram. Hmm... Mysteriet kvarstår...


Jäklar vad ont jag har...

... i kroppen. Men jag får skylla mig själv. Jag har haft det här på min "att göra lista" länge men bara skjutit upp det dag efter dag. Till slut kom kylan och med det; tjälen. Ni kan ju gissa hur jäkla svårt och jobbigt det är att gräva ur en 10kvm stor jordplätt som är stenhård! Hade behövt nå vassare verktyg eller maskin än en spade men man tager vad man haver.

Gräva ur matjorden/sanden, lägga fiberduk och sen fylla med grus.

 

Känner i ryggen och benen att jag slitit idag. Hade varit kul å haft pulsklockan på mig, den var säkert skyhög och dessutom i flera timmar. Kände att jag kunde strunta i träningen idag med gott samvete ;-). Önskar dock jag kunde arbeta lite med fel "arm" bara. All träningsvärk sitter i vänster sida, hade ju varit sjysst att få den högra sidan tränad också ;-). Förutom att få den här delen urgrävd, vilket känns oerhört skönt, så blev vi också av med grushögen framför verandan. Nu slipper vi oroa oss för att snöslungan skvätter grus över hela gräsmattan i vinter :-) :-)


Mamma tjatar

om att jag måste boka resa hem över jul. Vet inte varför men desto äldre hon blir, desto mer fanatisk över julen blir hon. Jag, å andra sidan, glider mer och mer ifrån julen. När man är vuxen är det inte samma sak att fira jul längre. Julklappar känns inte så roligt längre, det handlar ju bara om att byta pengar med varandra.

Förra året kom vi överens om en summa vi skulle köpa klappar för till varandra. Så att ingen behöver bli luspank eller känna att de varit för snåla och inte spenderat tillräckligt. Alla höll dealen. Utom mamma. Hon spenderar till kors och tvärs och vad man än säger, kör hon sitt egna race.

Helst av allt vill jag bara åka bort över julen. Om jag inte kommer hem så kanske ingen köper nåt åt mig? Då har jag löst den biten automatiskt. Risken är nog att mamma säger upp bekantskapen med mig då. Julen är helig för henne. Det hjälper inte att jag säger att jag numera har killen att ta hänsyn till. Kanske han och jag ska fira med hans familj i år? Vi kanske ska köra vartannat-år varianten? Nehej, det ställer hon inte upp på.

Jag skulle gladeligen åka hem till familjen över jul. Träffa alla, äta gott, mysa, umgås, spela spel, kolla på Kalle, mammas köttbullar och mormors ris-a-la-malta. Jag är ju vuxen, varför får inte jag bestämma själv hur jag vill ha det?? Känner mig liten och fortfarande som mammas lilla flicka. Jag har köpt en biljett hem den 23:e december...

Nytt tak

Det blev lite fördröjning på färdigställandet av stortaket. 20:e september var deadline och det var ju några veckor sen. Först i fredags blev taket HELT klart. Första snön hann komma och snickarna hade det lite besvärligt att baxa upp en skorstensplåt på ett snorhalt och brant tak.

Hur som helst, nu är taket och allt därunder bytt och det återstår bara att vänta tills i vår när snön smälter och se om det håller tätt.

Det är så jäkla snyggt med enhetligt tak på veranda, hus och utbyggnad. Det känns mer som en helhet.


Även nya vindskivor och underspikning.


Gillar den nya skorstensplåten skarpt, det blev himla snyggt med regnskydd över. Å så är det ju bättre såklart.


Pimpa en snusdosa

Nu snusar ju inte jag men killen påpekade häromdagen att de har pimpat dosorna. Har ni sett det?

Man förstår att det finns pengar i den här industrin när man har råd att göra nya maskiner som lägger prillorna i ett mönster.

Snickeri, snickera...

Jäklar vilken produktiv vecka jag och killen haft. Istället för att ha 2 halvfärdiga och 2 helt "obörjade" väggar, har vi nu 2 helt klara, 1 halvfärdig och 1 påbörjad :-). I veckan jobbade vi ungefär 2,5 timme på kvällarna och i helgen har vi kunnat jobba hela dagarna.

Halvfärdig kortsida. Det ska upp lite mer asfaboard, läkt och panel.

 

Helt färdig kortsida (eller färdig och färdig. Det ska ju såklart upp lite fönster, foder, underspikning och en dörr). Men så färdig den kommer bli i år :-)

 

När den här väggen blev klar kändes utbyggnaden inte längre som just en utbyggnad utan mer som "en del av huset". Det blir så jäkla mäktigt! Satans vilket pampigt hus vi har. Det är inte traditionellt rakt och tråkigt. Här händer det saker, mycket vinklar och vrår.


Mysiga höst

Hösten är nog den bästa årstiden tycker jag. Löven blir röda, bruna och gula. Det är kyligare ute och man tar fram sina tjocka, stickade tröjor, sätter på sig raggsockor, kryper upp i soffan under en filt, dricker te, myser framför brasan och har ett handarbete i knäet. Hösten är min alldeles egna mysiga årstid och jag passar på att njuta så mycket som möjligt av den innan det blir vinter.

På hösten har jag inget dåligt samvete om jag sitter inomhus en hel dag och stickar. Tvärtom så ger jag mig själv beröm att jag kan varva ner och ta det lugnt. Har man jobbat hela sommaren är det otroligt skönt att få bara vara och göra ingenting.

Jag tycker det är otroligt rogivande att sticka. Förra året fick killen några sockar, halsduk och en tröja. Å nu har jag några i min närhet som nyligen fått barn och några som väntar. Perfekt att sticka till bebisar, det går fortare och så kommer det till användning.

En liten kofta till en liten tös


Såklart det ska vara rosa knappar med katter på :-)Lite lång i ärmarna var den visst annars satt den ganska så bra, tycker jag

"Jag se det snöar, jag se det snöar..."

Så var det då dags igen.

Tänk att höst kan gå till vinter över bara 1 natt...

Vem släckte ljuset??

Killen jobbar borta i veckorna, jag jobbar varannan helg och det blir kolsvart nån minut efter 18. Så man kan ju förstå att det inte blir mycket gjort på bygget här hemma. Trots det har vi ändå lyckats börja med den sista väggen; baksidan.

Med mycket fantasi kan man nästan se sovrummet och tvättstugan framför sig.


Asfaboard, läkt och till sist ett galler som ska stoppa råttorna från att ta sig in under panelen.Några rader panel hann vi med också innan mörkret vann över oss

Det största som finns är kärleken?

Jag måste vara världens lyckligaste människa just nu. Har ett jobb jag trivs oerhört bra med och för att inte tala om arbetstiderna som passar mig utmärkt (jobbar bara 7 pass i månaden), har enormt mycket egentid där jag får chans att göra saker jag mår bra av (träna, handarbeta, snickra, baka, laga mat), bor i ett underbart litet kråkslott i ett lugnt och mysigt villaområde, och så det som gör mig lyckligast av allt;

min kärlek

Tur för mig att han känner likadant ;-)

You cant live without them...

"Ibland tror jag att du gömmer mina saker för att känna dig oumbärlig"

Killens kommentar efter att jag städat hemma

Som en ny människa

Nyfrissad och nyfärgad. Är så jäklans nöjd med min frisör. Hon får bestämma och jag blir aldrig besviken.


"To do list"

När veckan började hade jag X antal saker på min egna "Att-göra-lista". Det är så otroligt skönt och befriande att ha hunnit göra i princip alla punkter. Det enda som återstår är att gräva ur en liten gräsplätt, sätta fiberduk och fylla med grus. Skulle det inte hinnas med innan snön så är det inget att göra åt, det blir bara lite svårare att sick-sacka runt grushögen med snöslungan. Märkte ju förra vintern att när snön legat några veckor, är det ofantligt svårt att veta var grushögen är. Det la vi märke till första gången gräsmattan skulle klippas ;-).

Veckans mission:
*Åka till återvinningen och tömma släpet.
*Fräsa in ett spår i panelen för plåten.
*Göra en snygg och vattentät skarv där plåtarna ligger runt hörnet.
*Sätta silikon i alla skarvar och vid infräsningen.
*Kapa och sätta upp foderbrädor till hörnen.
*Sätta upp stupröret (syns ej på bilden).


Före:


Halvtid:

Måste säga att för att vara vanlig svensson är jag jäkligt nöjd med hörn-skarven. Kanske ska sadla om till plåtslagare?


Klart
:

Det blir ju mörkt så förbaskat tidigt så här års men med pannlampa löser sig det mesta :-).

RSS 2.0