Mamma tjatar

om att jag måste boka resa hem över jul. Vet inte varför men desto äldre hon blir, desto mer fanatisk över julen blir hon. Jag, å andra sidan, glider mer och mer ifrån julen. När man är vuxen är det inte samma sak att fira jul längre. Julklappar känns inte så roligt längre, det handlar ju bara om att byta pengar med varandra.

Förra året kom vi överens om en summa vi skulle köpa klappar för till varandra. Så att ingen behöver bli luspank eller känna att de varit för snåla och inte spenderat tillräckligt. Alla höll dealen. Utom mamma. Hon spenderar till kors och tvärs och vad man än säger, kör hon sitt egna race.

Helst av allt vill jag bara åka bort över julen. Om jag inte kommer hem så kanske ingen köper nåt åt mig? Då har jag löst den biten automatiskt. Risken är nog att mamma säger upp bekantskapen med mig då. Julen är helig för henne. Det hjälper inte att jag säger att jag numera har killen att ta hänsyn till. Kanske han och jag ska fira med hans familj i år? Vi kanske ska köra vartannat-år varianten? Nehej, det ställer hon inte upp på.

Jag skulle gladeligen åka hem till familjen över jul. Träffa alla, äta gott, mysa, umgås, spela spel, kolla på Kalle, mammas köttbullar och mormors ris-a-la-malta. Jag är ju vuxen, varför får inte jag bestämma själv hur jag vill ha det?? Känner mig liten och fortfarande som mammas lilla flicka. Jag har köpt en biljett hem den 23:e december...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0