Stickalster

Med nytt jobb och mindre byggande har jag numera tid för en hobby som blivit lidande ett tag; handarbete. Stickar hellre till någon annan än mig själv (jag har en konstig vana att aldrig vilja ha kläderna jag stickar till mig själv), dessutom stickar jag helst barnkläder (det går fortare och är inte lika dyrt). Tyvärr har jag inga barn själv (än), som tur är finns det personer i min närhet som antingen har barn, eller väntar.

Fick lite garn över när jag stickade en klänning i somras och av det blev det en flickpullover (stavas det så??)

Virka är inte nåt jag egentligen gör och här har jag fått söka mig fram på nätet för att få till kragen och "hålen". Tror dock jag har fel teknik när jag håller i virknålen för jag får fasansfull kramp i fingret :-p

Svårt att be om hjälp??

Jag tror ibland att jag kanske har svårt att be om hjälp. Fast bara ibland och bara kanske. Saker jag kan göra själv, oavsett om det hade gått snabbare att vara två, gör jag gärna själv. Jag anser att det är bättre att be om hjälp när jag verkligen behöver det, än att slösa bort hjälpen på nåt enklare. Jag tänker så att folk nog inte vill hjälpa till hur mycket som helst, så därför är det bättre att man ber dem 1 gång när det verkligen, verkligen behövs.

Igår till exempel, skullle jag regla upp och sätta panel för "hålet" som blev efter att taket rätades ut.


Så här dum vinkel hade vi på taket först:Snickarna rätade ut den, men istället blev det ju ett hål (som vi själva hade ansvar för att sätta igen)


Jag fick för mig att jag  nog på egen hand skulle kunna fixa bekymret. Ta loss alla plankor, lossa plåten och fodret runt fönstret, regla upp i hålet, sätta ny panel och såga ur för ventilation. Japp, det borde jag fixa själv! Det gick ju hyffsat bra, men det var lite läskigt att stå på ett lutande tak på en stege som bara glider neråt. Sen var det lite klurigt att lösa själva uppreglingen då jag behövde nåt som var 35mm (20 och 45 hade vi gått om men 35! Vad är det för mått??). Till sist tog det trippelt så lång tid då jag behövde traska upp för stegen, mäta  hur lång plankan skulle vare, knata ner för stegen, såga till biten och knata upp. Skam den som ger sig, och själv är bäste dräng - jag fick banne mig till det!


Fast så här med facit i hand, hade det gått mycket snabbare om jag frågat om hjälp.

Nytt tak

Wow, nu äntligen börjar det hända nåt. Baksidan så gott som klar och snart slipper vi se plast och läkt på övriga taket också :-).


Sista rycket innan vintern

Wow, vad veckorna flyger iväg. Jag brukar oftast vara väldigt tidseffektiv men nu känner till och med jag att tiden inte räcker till. Känner lite (men bara lite) stress inför att vintern snart knackar på dörren. Inte för att det blir kallt och grått ute utan mer för att då är det färdigjobbat. Å det finns fortfarande saker jag gärna vill ha gjort innan vi bommar igen bygget. Då tiden inte räcker till allt man vill göra får man prioritera, och tyvärr är det bloggen som blivit bortvald :-(.

Det blir inte lika mycket gjort nu när killen jobbar borta i veckorna och vi bara ses på helgerna. Jag gör så gott jag kan själv men tyvärr behövs det oftast 2 armar till (och ibland en hjärna ;-)). Jag har varje fall varit lite effektiv och fått upp foder runt ett fönster. Det är märkligt att så lite kan göra så mycket. Hela intrycket liksom förbättras radikalt.

Före:


Efter:(Hmm... Funderar högt. Om jag gör 1 sak på huset varje dag, hur många dagar dröjer det innan allt är klart??)

Gott av äggvitor??

När man gör glass blir det så fasligt mycket äggvitor över och med min uppfostran går det bara inte att slänga dem. Slänga mat?? "-Tänk på barnen i Biafra!". Då är det bara att ta fram receptsamlingen och leta reda på nåt gott som kräver mycket äggvitor. Chokladmaränger blev det häromveckan och riktigt gott var det också. Hade dock velat ha dem lite segare, de smular så mycket i soffan annars ;-)

 


Var tog huset vägen?

Vårt hem - en byggarbetsplats...


Regla upp en vägg

Helgens (eller rättare sagt; söndagens sista timmar) uppdrag var att spika igen väggen vi rev i våras. Taknissarna skulle sätta vindskivor och underspikning i veckan och för att underlätta för både dem och oss (mest för oss) så var det bättre att fixa väggen innan.

Väggen som den såg ut innan. Uppreglad med nya brädor.


Isoleringen på plats.


Sen papp.


Och slutligen panel och plast för hörnet (fåglarna totalt ääälskar isolering). Lite foder runt fönstret och sen är det så gott som klart! En plast mindre på huset, det går ju åt rätt håll :-)

Regnsbågsskatt?

Ibland visar sig norrland från sin bästa sida å då kan man inte längre vara sur för att det regnar...


RSS 2.0