Svårt att be om hjälp??

Jag tror ibland att jag kanske har svårt att be om hjälp. Fast bara ibland och bara kanske. Saker jag kan göra själv, oavsett om det hade gått snabbare att vara två, gör jag gärna själv. Jag anser att det är bättre att be om hjälp när jag verkligen behöver det, än att slösa bort hjälpen på nåt enklare. Jag tänker så att folk nog inte vill hjälpa till hur mycket som helst, så därför är det bättre att man ber dem 1 gång när det verkligen, verkligen behövs.

Igår till exempel, skullle jag regla upp och sätta panel för "hålet" som blev efter att taket rätades ut.


Så här dum vinkel hade vi på taket först:Snickarna rätade ut den, men istället blev det ju ett hål (som vi själva hade ansvar för att sätta igen)


Jag fick för mig att jag  nog på egen hand skulle kunna fixa bekymret. Ta loss alla plankor, lossa plåten och fodret runt fönstret, regla upp i hålet, sätta ny panel och såga ur för ventilation. Japp, det borde jag fixa själv! Det gick ju hyffsat bra, men det var lite läskigt att stå på ett lutande tak på en stege som bara glider neråt. Sen var det lite klurigt att lösa själva uppreglingen då jag behövde nåt som var 35mm (20 och 45 hade vi gått om men 35! Vad är det för mått??). Till sist tog det trippelt så lång tid då jag behövde traska upp för stegen, mäta  hur lång plankan skulle vare, knata ner för stegen, såga till biten och knata upp. Skam den som ger sig, och själv är bäste dräng - jag fick banne mig till det!


Fast så här med facit i hand, hade det gått mycket snabbare om jag frågat om hjälp.

Kommentarer
Postat av: LottaN

Snyggt jobbat! Vilken prestation! Är helt klart imponerad! Och vad är tiden, gentemot känslan att ha fixat det själv! =)

2010-09-25 @ 10:23:20
Postat av: Lars

Du är verkligen bra på att fixa hus. Har du lust så får du fixa mitt också. Är själv bättre på att laga bilar och var väl hyffsad på att manövrera rotortilt en gång i tiden. Med huset så går allting så sakta. Ps. kolla in bloggen nataknitting

2010-09-25 @ 21:05:18
Postat av: Jannica

Lars, hade jag bara varit arbetslös hade jag farit direkt och byggt hemma hos dig :-). Du kunde få meka med min bil som betalning ;-).Rotortilt, jodu... Den är inte att leka med men tror du var den ende i klassen som hade koll på den. Du är helt enkel grym i grävmaskin och jag hoppas innerligt att du vill in i branchen i framtiden, du passar där.Nataknitting... Vad är det för adress?

2010-09-26 @ 18:36:37
Postat av: Lars

Gogla på nataknitting "tålamodsprövande"

Frugans stickningsblogg.

2010-09-27 @ 12:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0