Gott-gotte-gott-gott

Det finns inget godare än hemmagjord müsli. Man behöver inte ha nån söt och sliskig yoghurt till, utan det går alldeles utmärkt med naturell filmjölk. Själv kör jag på A-fil, så magen får de goda bakterierna.



*6dl havregryn
*6dl puffat ris
*2dl kokosflingor
*2dl krossat linfrö
*2dl krossat bovete
*1dl solrosfrön
*1dl pumpafrön
*1dl valnötter
*1dl mandlar
*2msk kanel
*100g smör
*2dl sirap

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke (hacka valnötter och mandlar grovt). Smält smör och häll i sirap. Blanda runt i grynblandningen. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 165grader i ca 50min. Blanda runt blandningen var 10:e minut (jag vill att den ska få lite "bränd" smak men låt det inte bli kolsvart!). Låt svalna helt. Jag brukar ha i lite russin och torkad frukt innan jag häller det i en burk.


Gott  inte bara till fil utan även som en god efterrätt med matlagningsyoghurt och krossade digestivekex. Ringla gärna lite honung över :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0