Hederliga, gamla mormorsrutor

Jag har fått dille på mormorsrutor. Sitter varenda lediga stund i soffan och virkar och och funderar över vilka färger jag ska ha och hur nästa ruta ska se ut. Har inte bestämt mig än vad mina rutor ska bli, kanske blir det en mysig pläd eller överkast till dubbelsängen. Eller kanske bara en bebisfilt, beroende på hur snabbt jag ledsnar ;-).

Har länge velat lära mig virka och har gjort några tappra försök innan med hjälp av nån "Virkning från grunden"-bok men det har aldrig blivit så bra och då har jag gett upp. Tänkt att virkning inte är min grej, ska nog hålla mig till stickning. Men så hade jag mamma på besök i helgen och hon visade mig hur man gör rutorna och tänk, det var inte så krångligt.

Har dock modifierat antalet luftmaskor mellan stolparna lite för att det skulle bli snyggare med det garnet (paris) och storlek på nålen (4,5) jag har. Mina rutor blir dock lite för stora tror jag, för visst ska de väl vara 10*10? Eller ska och ska, det är ju en smaksak såklart.

Nån som har nå bra beskrivning på hederliga tradiotionella mormorsrutor, vilket garn man ska ha och storlek på virknålen, hur många luftmaskor mellan stolparna och ska man vända efter varje varv eller inte?


Mina allra första alster, lite skeva och vinda. Hur ska man egentligen sy ihop dem på snyggast sätt?3 olika varianter. Tror jag ska köra på den längst till vänster som har minst "hål" mellan garnet.


Kommentarer
Postat av: Håkan

Jag tror man virkar ihop dem. En gammal "tant" i släkten gjorde massor av plädar av rutor när hon inte längre såg att virka spetsar.

2011-04-19 @ 22:01:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0