Pimpade mormorsrutor

Jag tror jag har missuppfattat det här med mormorsrutor lite. Köpte 6 nystan som räckte till 16 rutor och, få se nu... det kostade 150,-. Det blir alltså 9 kronor och 40 öre per ruta. Nästan 10 spänn/ruta! Shit, jag som hade tänkt att göra några hundra stycken så det räcker till ett dubbelöverkast till sängen. Det kommer ju för tusan vara värt flera tusen! Tror inte jag hört talas om någon som lägger ner så mycket pengar på enkla och fula mormorsrutor (ja, jag tycker de är lite fula faktiskt. lite sådär fulsnygga). Vanligtvis brukar man ju ta nån garnsnutt här och där som blivit över från nåt "riktigt" handarbete.

Jag har typ ingen aning om hur man ska sy ihop dem. Har provat minst 10 olika varianter utan att få till det snyggt. Vet hur jag ska göra när jag syr ihop stickade plagg, men det blev verkligen inte bra när jag gjorde samma variant på virkningen. Försökte också virka ihop dem, men inte heller det blev bra. Det blev så "bulligt" i sömmarna på nåt vis. Sen hips vips tyckte jag mig vara nöjd. En alldeles egen variant, inte alls så osynlig som jag från början hade tänkt mig. Men faktiskt ganska så snyggt ändå att man ser själva kanterna, det ramar in varje ruta ännu mer.
Än så länge är det ett halvt överkast till en dockvagn, men om jag vinner på lotto har jag kanske råd att göra 344 st rutor till.


Kommentarer
Postat av: Håkan

Din ihopvirkning ser "rätt" ut. Min gamla släkting hade yttersta varvet på varje ruta svart och sen joxade hon ihop dem genom att virka ihop med svart.

Man kan ofta hitta restgarner på loppis och second hand...

2011-04-26 @ 08:42:04
Postat av: Jannica

Tack Håkan. Då är jag inte helt fel ute och cyklar. Har spanat lite på tradera efter garn men ska absolut kolla här nere på loppis. Kanske har jag tur... :-)

2011-04-26 @ 13:28:20
URL: http://www.lagerhult.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0