Godis pyssel

I juletider är det svårt att få tiden att räcka till. Speciellt om man är mamma och jobbar och dessutom ska ha hela familjen med respektive på besök på självaste julafton - och laga ALL mat och godis själv. Det var nog därför hon var extra tacksam att ta emot min hjälp när jag hade några timmar över och erbjöd mig att göra lite ärenden.

Först sprang jag på stan och kompletterade lite julklappar åt henne, sen åkte jag till affären och storhandlade (det tar lite extra tid när man själv inte skrivit inköpslistan (vad är till exempel "appelost"??) eller hittar i butiken!). Det som uppskattades allra mest hos mamma var nog ändå att jag slog in hennes hemmagjorda kolor. Hon envisas varje år med att de ska paketteras in i smörpapper och knytas röda band runt. Lika jobbigt som det är att slå in dem, lika jobbigt är det ju att pilla bort pappret när man ska äta en kola! Men visst, de ser snyggare ut i skålen och de klibbar inte ihop med varandra. Så jag kan någonstans ändå förstå poängen (eller så har jag bara vant mig efter alla dessa år ;-)).


Fördelen med detta pyssel är att man kan låta en och annan kola slinka ner i magen
emellanåt :-)


"Kära tomten..."

Kära tomten. I år önskar jag mig inte nåt dyrt, inte nåt materiellt, inte nåt stort och inte
nåt som är vare sig hårt eller mjukt. Allra, allra högst på önskelistan står lite Arbetskraft.
Orken, energin och motivationen är helt slut men jag fortsätter att drömma om min underbara tvättstuga och sovrum på nedre plan. Åh, vad det vore skönt att slippa dessa branta trappsteg varje gång jag ska upp i sovrummet/klädkammaren/nuvarande tvättstuga.
Tomten, jag lovar, jag har varit snäll i år...


Här under fönstret ska jag stå vid min stora diskho och titta ut över markerna. Det är inte mycket som saknas för att drömmen ska bli verklighet, men vad hjälper det när det är två trötta själar som drömmer...

Fundering...

Nån som fått julkort från oss som kan berätta om sigillet satt kvar på kuvertet? Har hört att de tyvärr inte klarar posthanteringen...

Pysselverkstaden

Andra omgången julkort är tillverkade och skickade. Nu hoppas jag vara klar och inte ha glömt någon, för det kan bli tajt att hinna skicka så det kommer fram i tid. I värsta fall får det isåfall bli ett "Gott Nytt År"-kort ;-).


Julgodis

Här bakas det julgodis var och varannan dag och egentligen skulle familjen behöva vara större än två personer för att förbruka inom bäst-före-datum. Nu är vi dock en liten familj vilket betyder mer godis till mig ;-).


Fick inte till det med mozartkulorna idag. Chokladen var konstig att smälta och den blev liksom för tjock på nå sätt. Den vita chokladen hade jag nog för hög värme till, den blev snarare gröt än flytande (fick rädda den genom att slänga i lite polkagriskross). I och för sig är polkagrischoklad bland det godaste julgodiset mannen vet så det gjorde ju inget (han tror att jag gör chokladen bara för honom, berätta inte att det enbart är mina misslyckanden i köket som gör att han får dem;-))


Störst, bäst och vackrast??

Är så himla nöjd med julstjärnan jag hittat till vardagsrummet. Den går i samma nyans som gardinerna och våra tapeter, den ger ett lite dunkelt mysigt sken och så fyller den upp dubbelfönstret perfekt! Jag är så nöjd och jag riktigt myser när jag kryper ner i soffan och kurar ihop mig :-)


Dessutom är det dubbelt så mysigt nu när vi äntligen fått snö :-)!!


Julkrans tillverkning

Förra året gjorde jag och en vännina egna julkransar till dörren och i år gjorde vi det igen. Det kan man kalla början till en tradition :-). Jag tycker dock det är svårt att hitta inspirationen, eller mer fantasin kanske. Har så mycket fina bilder i huvudet på hur kransen skulle kunna se ut men sen kan jag inte applicera det rent praktiskt. Antingen blir det för mycket bling, eller för lite så det blir tråkigt. "Less is more" brukar det ju heta men bara lite grankvistar är ju inte så förtjusande...


Man måste ha handskar på sig för annars gör barren så ont, så ont...Garagedörrens exemplarHua vilken dålig bild men den här hänger varje fall på husdörren


Julkortspyssel på hög nivå

Makens syster var här och spanade lite förvånat mot köksbordet och utbrast: "-Men vad har hänt här?". Inget speciellt, tänkte jag. Bara jag som julkorts pysslar!
I år har jag kostat på mig att beställa hem pyssel från Panduro. Vi har visserligen butiken i Luleå men har jag inget "viktigare" ärende dit, ids jag inte åka bara för lite glitter och stämplar. Köpte bland annat en stämpel som är så söt och gör att julkorten på ett vips blir kanonfina och ser påkostade och lite proffsiga ut.


Först duttar man färg på själva stämpeln (i det här fallet röd färg). Sen trycker man till på pappret. Därefter häller man "embossing" puder på motivet, häller bort det överflödiga och sen värmer man. Värmer gör man med fördel med en "embossingfön". Har man ingen lyxig fön kan man alltid okynnesköra brödrosten och hålla kortet över ;-). Man värmer för att själva pudret ska smälta och bilda en glansig och hållbar yta.
Ganska mycket pyssel för ett endaste litet tryck. Men erkänn att det ser proffsigt ut! :-)Enkelt men ändå ganska speciellt kort.Ett kort från en norrlänning helt enkelt :-)


Återstår att se vem som får vilket kort :-) :-)


(porrig) marsipangris

Varje år köper jag en marsipangris. Det är ju bara såå himlans gott :-). Dessutom är det minsann ingen vanlig gris, utan den skänker även glädje och njutning innan man äter upp den. Om jag inte minns helt fel så är det Sunderbyns folkhögskola som gör grisar varje år. Man kan välja mellan en vanlig marsipangris, en kärleksgris och en porrig gris. Ni behöver nog inte fundera så länge för att lista ut vilken jag är spekulant på ;-). I år blev jag dock lite besviken, tyckte inte den var porrig nog. Fast det är nog fel på mig, för alla andra som ser den verkar tycka den är fullt nog tillräcklig snuskig. Bedöm själva ;-)Vid närmare eftertanke så är det nog rätt porrig ändå, bara det att förra året var den värre!


RSS 2.0