Tovade filt-tofflor

Jag borde få vip-rabatt på garnaffären hemma. Är där minst 1 gång i veckan nuförtiden. Idag till exempel, skulle jag bara handla 2 nystan till en tröja jag stickar till en kompis. Kom därifrån med de 2 nystan jag skulle ha, 3 nystan av ett grått ull-garn (det var ju bara såååå billigt och kan alltid gå åt till ett par sockar), 2 nystan av ett rosa multicolour Fabel garn (vet inte vad jag ska ha de till men det var ju bara sååå fin färg) och 4 nystan av ett lila tovnings-garn. Vaddå impulsköp liksom??

Med tanke på att vi haft -30 sista veckan och vi har snorkallt på golvet i köket (kan hänga ihop med att termostaten slår av när kaminkvinnan är i farten ;-)) var tovingsgarnet inte helt onödigt. Har aldrig tovat nåt förut men blev lite sugen att prova när de hade ett par färdiga filt-tofflor i butiken. Det gick ju dessutom så himlans snabbt att få färdiga! Några timmar med stickor No:8 så var jag klar. Med tanke på att klockan är 00:40 så lär jag vänta med själva tovningen tills imorgon.

Tovning ja.... Egentligen så är det mer "krympning i tvättmaskin". Ska bli spännande att se om de passar. I värsta fall får väl nån liten tös ärva dem ;-)

Grova stickor är helt underbart att sticka med! Det går ju så jädrans fort!Fick först för mig att det skulle bli världens högsta mudd. Men sen förstod jag att de skulle sys ihop längst ner och bli en häl *aha*Hmmm... Njae... Man kan ju verkligen hoppas att de krymper ordentligt i tvätten....
Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Johanna

Känner igen problemet med kalla fötter så här års. Våra golv är också iskalla, och då menar jag iskalla. Att gå utan tofflor är inte att tänka på. Antar att det beror på kallraset från fönstrena. Bävar lite för kommande el-räkning. Den lär slå rekord, så mycket vet jag! :(. Vilka fina tossor du gör, säkert jättegoa och mysiga när dom är tovade och klara! Önskar er en riktigt trevlig helg!

2011-02-19 @ 09:51:01
URL: http://villaharmony.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0