Beställa stickade kläder?

Det här kanske kommer låta som ett argt inlägg men missförstå mig rätt. Tvärtom så är det ett förklarande inlägg.

Många vill att jag ska sticka olika saker till dem eller deras barn. Vilket jag mer än gärna gör. Dock så har jag slutat att sticka i förväg då antingen valet av garn blir fel (även om de säger "Sticka vilken färg du vill, det blir bra"), eller modellen blir fel (sticka en kofta, hur den är skuren spelar ingen roll), eller sticka nåt till bebisen - självklart betalar jag (har fortfarande inte fått betalt för saker jag stickade förra året).

Så nu är jag less. De som vill att jag ska sticka nåt gör följande:

1. Kolla på www.garnstudio.com efter ett mönster.
2. Maila länken till mig med info om vilken storlek jag ska sticka i och vilken färg.
3. Sätt in pengar på mitt konto. (+45,- om det ska skickas)
4. Klart på några veckor!Kommentarer
Postat av: Ann-Helen

Helt rätt!! Vem tackar en för att man jobbar gratis? På tal om det så vette 17 om jag har råd att köpa garn denna månad...tyvärr, attans. Men men....kanske nästa.

2011-01-29 @ 07:24:15
Postat av: Sofia

OJ! Att du vågar sticka på beställning?!

Det gör jag ytterst, ytterst sällan.. Just av de anledningar du angav, samt att det är inte säkert att jag alls har lust att sticka det plagget i den färgen just den tiden...Men jag förstår att folk vill beställa stickat av dig, du är jätteduktig!!! Hurra!Kram Sofia

2011-02-03 @ 10:44:39
Postat av: Minah

Hej!

Jag kikade runt i din blogg och ser att du är väldigt duktig på att sticka. Nu undrar jag om du kan sticka en poncho åt mig. Jag har en bild på den poncho som jag vill ha. Och självklart betalar jag i förväg.MvhMinah

2011-07-05 @ 03:01:08
Postat av: Jeanette

Hej.Tycker att du gör helt rätt som både kräver betalt i förväg,att motparten skall välja mönster och färg.Är så otroligt tråkigt när man blir lurad, inte får betalt, folk blir missnöjda trots att dom gett fria händer.Jag stickar och håller på med pärlbroderier. Oavsett om det är beställd vara eller någon köper färdiggjord vara så kräver jag alltid pengar betalt i förväg.Stickade saker jag får beställning på låter jag alltid motparten köpa garn och mönster själv. Lämna över det till mig. Jag stickar och meddelar när det är färdigt. Motparten får sätta in pengarna på mitt konto och när jag ser pengarna där skickar jag varan.

2012-02-18 @ 11:08:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0