Torsdag

Hade tänkt göra en massa godis till jul men tiden rann iväg och det blev inte som jag hade tänkt. Dessutom var chokladen, av nån konstig anledning, slut när jag väl skulle köra igång med julbaket. Hmmm... Tror det bor godisråttor i vårt hus... ;-)

Mamma gör varje jul smågodis med nougat, mandelmassa och smält choklad. Helt underbart smälter de i munnen. De heter tydligen mozartkulor men det hade jag aldrig gissat för mamma har sin alldeles egna variant av dem. Hon kavlar ut mandelmassa som hon täcker med nougat, rullar ihop (som kanelbullar ungefär), skivar och sen doppar ena sidan i smält choklad. Spelar väl egentligen ingen roll hur man gör i slutändan, ingredienserna är ju fantastiskt goda hur som helst.

Mandelmassa blir så mycket godare om man gör själv och jag har märkt att recepten skiljer sig lite från varandra. Jag kör dock på lika mycket socker som mandlar (ca 200g), låter matberedaren gå några minuter och när det blivit riktigt smuligt häller jag sakta i lite mjölk åt gången. När allt är en fast klump är det klart!

 

Fick lite smält choklad över där jag krossade polkagrisar och hällde i. Lät det sen stelna på lite bakplåtspapper innan jag bröt i bitar.

 

Smaskens :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0