Snabb-repris Del 1

Kanske dags att uppdatera bloggen lite. Kan bara skylla på att dagarna är långa och när jag väl kommer in efter x antal timmars snickrande, är jag helt enkelt för trött och slut för att orka uppdatera. Kan säga så mycket som att vi är på väg och äntligen känns det här projektet inte längre oöverskådligt. Jag tror banne mig vi kommer inviga nya sovrummet i höst.

Bilen däremot, den kanske får vänta till nästa år innan den får stifta bekantskap med garaget. Visserligen kommer garaget vara klart och så invändigt, utvändigt däremot.... Det ska rivas ett förråd som står precis framför portarna, marken ska grävas ur, det ska dit en fiberduk, massor ska fyllas tillbaka, marken ska packas, grus ska dit och SEN kanske man kan köra in. Dessutom ska den gamla uppfarten bort och ny gräsmatta ska sås.

Frågar man mannen i familjen är han övertygad om att vi hinner med även detta i år "Ny uppfart kan man ju göra ända in i oktober/november". Jag däremot, jag är mer realist. Blir det tajt med tid lägger jag hellre krut på att kunna sova i nya sovrummet och tvätta i nya tvättstugan än att köra in bilen. Jag tror uppfarten blir nästa år. Återstår att se vem som har rätt... ;-).


Häng med på garagets utveckling i snabb-genomgång, Del 1:


Så här såg det alltså ut 1 juli. Vi hade precis börjat plasta och regla i taket. I övrigt var det bara ett 102kvm stort oisolerat dansgolv.Vi började sätta syll för de 3 rummen som blir (tvättstuga, sovrum och datarum).
Tvättstugan uppreglad och klar. Rätt mäktig faktiskt, tror den blir nästan 15kvm stor :-). Alla påpekar detta när de är förbi, säger att den är "Sååå överdimensionerad". Att jag skulle få en stor och rymlig tvättstuga var mitt enda krav när vi bestämde oss för att bygga ut. Så det finns liksom inget att diskutera där, PUNKT!
Alla 3 rummen uppreglade. Det är så jäkla häftigt att se rummen bli till, det börjar kännas mer verkligt nu. Innan vi sätter OSB, gips och isolering, ska det dras för elen. Där är vi ungefär halvvägs. I datarummet däremot, där fattas det bara gips, sen är det typ klart :-).


Å när jag framöver pratar om att saker och ting i garaget är "klara", så menar jag bygg-klart - grovgörat. Själva finliret med tapet, innertak, golv, lister, foder mm. Det räknar jag inte in i "klart". Jag tänker så här: När tvättstugan är klar, då kan jag åka till colorama och fundera på vilken tapet och golv jag vill ha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0