Här ska det byggas biceps!

Bra träning för armarna, det är verkligen ingen underdrift när det handlar om att sätta plast (ja ok, åldersbeständig byggfolie) och reglar i innertak. Några minuter räcker för att man ska vara helt slut i axlar och armar (hallå biceps, var är du??). Tur det är lite klurigt så man automatiskt får sina pauser när man funderar ut nästa steg.
Tips på hur man smidigast sätter upp denna bökiga plast utan att göra massa småhål mottages tacksamt!


Sistväggen

Jag ångrar lite att vi inte från början förde "tidsdagbok" på alla timmar vi lägger ner på utbyggnaden. Hade varit intressant att se hur många hela veckor (månader) vi lagt ner på bygget när vi är klara. Nu får vi nöja oss med att veta hur mycket mer garaget kostade, än vi från början trodde.

Många timmar har det varje fall blivit hittills. Slår man ihop tiden för planering, inhandling av virke, grundmålning (jag har målat 1180 löpmeter panel - helt själv!), kapning och själva tiden för att sätta det på plats. Ja då har man några dagar eller till och med veckor. Nu är vi alla fall jäkligt nöjda med att Ä N T L I G E N fått all panel på plats. Det är en JÄKLA lång och hög och stor vägg! Huvudräkningen visade sig också stämma ganska bra, tror vi har 7 brädor kvar. Målade dessutom, så det kanske blir en ny brevlåda i framtiden :-).


Notera att vi dessutom satt 2 ventilgaller och snickrat en lucka till vindan.
Det kan vara den snyggaste vindsluckan ni sett :-)!


"Tröstpris"

När jag fyllde år och hade fest här hemma, hade min mamma fixat en liten tipspromenad till gästerna. Några frågor om mig och några allmänna frågor. Senare på kvällen korades vinnaren och lite godis delades ut. Jag tyckte det var lite märkligt när hon ville att även jag skulle gå promenaden. Sen förstod jag att det bara var för att hon skulle ha en anledning att ge mig ett tröstpris. Å vilket "tröstpris" sen. Hade nog klarat mig utan när jag tänker efter. Vet inte om pris är rätt ord...

Fick samma sak i julklapp faktiskt. Eller rättare sagt: Mamma fick ett paket av mig (hon gav sig själv ett paket och skrev att det var från mig) där det var ett presentkort på en ögonbrynsfärgning- och plockning. Jag känner mig såklart lite stolt att hon gärna vill att jag ska göra det åt henne, men hon behöver ju bara fråga.


Kärleksmums med bounty kräm

Jobb, snickrande, målande och markservice. Hur ska jag hinna med att läsa igenom instruktionsboken för kameran jag fick när jag fyllde år? När ska jag hinna testa min KitchenAid på allvar? Hur ska jag lyckas spara lite ork för att träna? När ska jag hinna gå på stan och köpa nya löpardojjor? Gahhhh, tiden räcker inte till! Lääängtar till jag blir pensionär och har hela dagarna fri att göra vad jag vill. (Förresten så längtar jag nog mest till när att klippa gräsmattan en gång i veckan är det E N D A som står på agendan för semestern).

Som tur är står personalmöte på agendan imorgon och till det måste man ju såklart bjuda på nå smaskigt, gärna hembakt. Passade på att kombinera nytta med nöje när jag bakade kärleksmums med bountykräm *mums* och tog hjälp av min hushållsassistent. Som för övrigt är den bästa hjälpredan jag nånsin haft. Jäklar vilken skillnad och vad snabbt det gick att vispa äggvitor och socker luftigt.


Jag vet, jag är nördig men jag var bara tvungen.
Receptet hittar man här.


Jag - en riktig bakåtsträvare

Pengar tillbaka på skatten betyder nya löparskor eller ny mobiltelefon. Eller båda? Löparskor ska jag garanterat unna mig, de jag har nu köptes innan jag for till Tchad (våren 2008 alltså). När det gäller mobiltelefon har jag varit en riktig bakåtsträvare till "touch" telefonerna. Tänk om själva touchen skulle försvinnna? Hur f-n gör man då utan en endaste knapp? Dessutom är jag rädd att komma åt alla funktioner med kinden när jag pratar i telefon. Det råkade jag nämligen ut för när jag hade en Sony Ericsson med vissa pekfunktioner. Telefonen skickade hux flux egna sms när jag pratade i telefon! Det blev minst sagt märkligt för mottagarna.

Nu har jag varje fall börjat spana på en ny telefon och upptäckte att det i stort sett är omöjligt att köpa en gammal hederllig med knappar. Det finns 2 sorters mobiler idag; antingen de med pekskärm eller de som har knappar på 2cm (grattis alla pensionärer!). Killen ska köpa en iphone5 när den släpps och säger att jag får ärva hans då. Men jag vill inte ha nån iphone! Vet inte varför men jag har bara fått för mig det. Jag kan tänka mig en HTC Desire eller en Samsung i9100 Galaxy SII. Det lutar mot det senare men jag får se...

Luftspalt på vindan

På vindan på utbyggnaden har vi tänkt oss lösull. Det kluriga har varit att fundera ut hur man på bästa sätt dels ska få till det helt tätt - så att isoleringen inte smiter, dels hur man får till luftspalten. Det finns säkert hundra olika lösningar men vi kom fram till reglar och masonit. Det är tidskrävande att kapa alla längder, det är lite tråkigt, det är bökigt, och man får liksom inte samma känsla av att "det händer nåt". 14 fack ska göras och hittills har vi gjort 5. En hel del kvar med andra ord. Det positiva är dock att vi gjort allt förarbete med mätningar och kapningar. Imorgon bryr vi oss inte om det regnar eller blåser, vi kommer vara inomhus och sätta masonit!


Söndagsflin

Kille 14 år och oskuld ställer en fråga i sex & samlevnadsspalten i Veckorevyn:

"-Ska pungen med in vid samlag?"

Svar:

"Ja, om plats finnes".


Snyggaste (hemmasnickrade) utemöblerna

Utemöblerna som jag fick i 30-års present är nu laserade och uppställda på verandan. I affären rekommenderade de 2 strykningar men med tanke på hur klurigt det var att komma åt, bestämde jag mig för att i år blir det bara 1 strykning. Det blir ett bord till också men jag ska först komma fram till hur jag vill ha det. Höjd, form, bredd, hur benen ska se ut mm. Får nog försöka googla lite bilder för att få inspiration.


Jag är så himla nöjd med utegruppen. Den känns riktigt gedigen, originell och med laseringen fick den en antik känsla. Superläcker :-)!. Till och med en granne i området frågade om han kunde lägga in en beställning. Han hade varit ute och gått med hunden och nästan ramlat ner i diket när han såg möblerna :-)


Ibland är det för kallt och ibland är det för varmt...

Fattar inte hur vädret kan slå om så fort och dessutom vara totalt sämst när man helst vill ha det som bäst. I lördags hade vi kalas här och jädrans vad kallt det var. 14 grader och blåsigt så in i norden (tornado på förmiddagen som slog ut elen i stora delar av stan - dock inte hos oss som tur var). Vi huserade inne i det blivande garaget och folk satt med jackor och filtar på sig. Inte ens ölen kunde få upp värmen på oss.

Idag är det dubbelt så varmt, strålande sol och nästintill molnfritt. Bara 6 dagar senare! Jag var ute och försökte mig på en löprunda på förmiddagen men det var mest obehagligt och smärtsamt. Nu gömmer jag mig inomhus där det åtminstone inte är gassande sol. Ska snart iväg till jobbet. Funderar på vad som är värst: 20 minuter i bilen utan AC, eller 60 minuter på cykeln med åtminstone lite fläktande bris... Hmmm...


Blä, blä, blä vad tråkigt!

Äntligen har vi satt asfaltboard och spikläkt på sista väggen. Dessvärre märkte vi idag när vi skulle sätta panel, att vi har varit lite för snåla när vi handlade just panelen. Det fattas sisådär 140 löpmeter! Den tänkte jag inhandla imorgon och så får jag hoppas på varmt väder till veckan så det blir ett lager grundfärg också.Hoppas det är en liten snubbe som kommer när det är dags för lösullsisoleringen, hålet är i minsta laget nämligen...


Min alldeles egna "lilla svarta"

I helgen har jag fyllt år. Hela 30 (!) för att vara exakt. Det känns lite märkligt när jag tänker efter. Kan inte förstå att jag är så gammal, eller rättare sagt: Att jag levt så länge. Var tog alla åren vägen liksom? 30 är ingen ålder, jag känner mig inte gammal på nåt vis. Däremot känns det oerhört märkligt att även min lillasyster blir äldre. Hon som alltid varit yngst i familjen och är just min lillasyster. Ska börja kalla henne för bara syster tror jag, för liten är hon inte längre.

Födelsedagen blev jätte lyckad med fest, härligt sällskap, familjen, kompisar, grillat, öl, tipspromenad och presenter. Jag hade inte önskat mig så jätte mycket paket, tycker att jag har det mesta. Dock så fanns det några punkter på min önskelista, och hör och häpna: Jag fick
A L L T
jag hade önskat mig :-). Vilken födelsedag!

Högst på önskelistan stod nåt jag aldrig hade kunnat drömma om att få, som jag faktiskt fick. En alldeles egen:


En KitchenAid!!! Nu jäklar ska det bakas bullar & bröd, pajer och maränger, vispas grädde och glass.


Tack alla ni som var här och förgyllde min dag och tusen tack för de finfina presenterna. Skriver bara om min hushållsassistent idag men jag är oerhört tacksam för alla de andra sakerna också. Jag fick allt jag hade önskat mig och det hade jag aldrig kunnat drömma om.


RSS 2.0