Tovad väska

Det känns verkligen så himla billigt att ha en gammal och skrynklig systempåse till min stickning så nu gör jag en alldeles egen liten handväska. Har nyligen upptäckt tovade stickningar, även om jag inte riktigt fått till det där med själva tovningen. På garnetiketten står det att man INTE ska centrifugera men på nätet står att man ska centrifugera som vanligt. Antar att man får prova sig fram för att hitta vad som funkar i ens egna tvättmaskin.

Modellen:


Mitt alster:

Nu ska det bara stickas handtag och ett likadant stycke till innan den åker i tvätten och förhoppningsvis krymper lagom mycket för att rymma lite garn och stickor.

Slitstarka sockar

Har haft 2 nystan ullgarn liggandes här hemma länge nu i väntan på att bli ett par sockor till mig själv. När väl lustan infann sig att sticka just sockor, bestämde jag mig för att det skulle gå fort och vara något nytt. Annars blir det ju lätt så att man stickar sockar efter samma mönster hela tiden = skittråkigt!

Stickade i dubbelt garn, ett i 100% ull och det andra i 50% ull och 50% acryl. Ull är ju otroligt varmt och transporterar bort fukten bra men det är så himla skört. En säsong sen är det hål under både hälen och tårna. Därför bör man inte sticka i enbart ull, utan blanda med något annat. Dessutom lärde jag mig nåt nytt sist jag var i garnaffären; att lyfta varannan maska under just hälen och tårna för att förstärka dessa partier.

Några timmar så var en socka klar :-). Mjuk och skön med ett härligt mönster och dessutom känns faktiskt hälen riktigt stabil. Ska bli intressant att se hur länge det klarar sig utan att bli hål. Är så himla less på att laga sockar!

Mönstret hittar man här

V-stället

Istället för att punga ut med 2000,- för ett vallaställ, har jag beställt detta portabla ställ. Mycket billigare, mycket lättare, mycket portablare, mycket smidigare. Ja, helt enkelt mycket bättre :-). Beställde i förrgår och redan idag damp det ner i brevlådan, det är service det!


Nu börjas det...

Jahapp, så var viloperioden över. Inge mer skidåkning eller stickning på kvällarna längre. Från och med nu kommer det bara vara bygga, bygga, bygga som gäller. Idag hade vi bestämt att att sätta ETT av de små fönsterna men det slutade med att vi satte alla tre. I och för sig skönt att att ha fått mer gjort än det var tänkt, kanske, eventuellt, perhaps, kommer vi kunna sova i det nya sovrummet innan året är slut :-)

 

Såg i mappen med bilder att vi började först i april förra året med diverse projekt. Jihhaaaa, en månad tidigare i år! Neeejjjj, en månad mindre vila *suck*...


Ett gott skratt förlänger livet...

En kollega till killen berättade på jobbet häromdagen hur jäkla grisigt han tyckte det var att valla skidorna. Han ville inte ens stå i sitt garage för han tyckte det skräpade ner så förbannat. Då kontrade min kille med att jag hade vallat mina skidor med både fäste och glid i köket, på köksbordet och diskbänken. Alla på killens jobb fick sig ett gott skratt den dagen. Jag må vara galen och lite tokig men det är ju alltid trevligt att kunna bjuda på ett gott skratt :-)

Äppel päppel pirum paron...

Inga mer kladdiga händer eller knivar. Typ världens bästa uppfinning.

Kunde det bara komma en "äppelskalare 2.0" som dessutom tog bort skalet, så vore den fulländad!

Jag VANN :-)!!!

Weeeiii, jag är en vinnare :-) :-) !!!

Tävlade för några veckor sen om en heldag med Bodenguiden (en lokaltidning här uppe) och igår blev jag uppringd och fick veta att de dragit just mitt namn bland alla som svarat. Helt otroligt! Vilken jäkla tur jag har :-). Dessutom får jag ta med en vän och självklart bjuder jag med min sambo. (tävlingen)

Dagen kommer se ut så här:

Klockan 9 kommer en taxi och plockar upp vinnarna (3st + 3 vänner) och kör oss till Storklinten. Där blir det slalomåkning några timmar innan vi äter en gemensam lunch. Kl.15 är vi tillbaka i byn och tillbringar resten av dagen på relaxavdelningen på badhuset. Kl.18 är det middag med vin (han tyckte jag skulle lämna bilen hemma) och resten av kvällen tillbringas på relaxavdelningen.

Bodenguiden står för allt; Taxi t.o.r Storklinten, liftkort, hyra av slalomutrustning, lunch, inträde på badhuset, middag och dryck. Jag lämnar plånboken hemma och tar bara med mig badkläder.

Känns som det kommer bli en underbart trevlig dag och dessutom får jag se både Klinten och Nordpoolen som jag ännu inte varit på. Å slalom som det var så länge sen jag åkte, se upp i backen säger jag bara ;-). Eftersom det är tidningen som bjuder kommer det givetvis dokumenteras och skrivas reportage om dagen. Killen tyckte det kändes lite obehagligt att han kommer på bild i en tidning som alla läser, jag däremot är ju van från Tchad-tiden så det ska nog gå bra :-)

Längskidåkning - en dyr hobby

Det är bara att konstatera; jag behöver ett vallaställ. Burkvalla och vallajärn inhandlades i veckan och i min vildaste fantasi tänkte jag att det nog borde gå lika bra utan ett speciellt vallaställ. Lägga 2000,- på ett smalt jäkla bort med rangliga ben och stålrännor för skidorna, nej det borde man klara sig utan.

Inser dock att jag kanske måste kosta på mig det där jäkla stället innan hela köket är inkletat i fäste och glidspån (visst kan man väl kalla det så??)...


Inte bara pensionärer

Man slutar då aldrig att förvånas. Trodde detta fenomen var vigt åt gammla pensionärer men vänta bara ska ni få höra.

Var och storhandlade idag och väl framme i kassan ser jag att det bara är 2 kassor öppna och långa köer. Många hade nog direkt känt att "Neejjjj, faan också". Men inte jag, nejdå. Jag ställer mig snällt i kön och tänker att: "Det är inte hur man har det utan hur man tar det". Nästan så det är lite skönt att få ta det lugnt några minuter när man sprungit runt i hela butiken i flera timmar och plockat ner varor.

Bredvid kassorna finns en liten hörna med leksaker, säg att det är 1 meter från där jag ställer mig i kön. Jag tar ett kliv till leksakerna och så vips! så har en man (OBS! ej pensionär) slinkit in framför min vagn och ställt sig före mig i kön. VA??? Hallå! Hur gick det där till och hur faan kan man vara så fräck?? Jag orkar inte ens bry mig, är man en vuxen människa men inte fattar att man inte beter sig så där, så får det vara. Jag hade ju som sagt var dessutom inte bråttom.

Det samlades lite fler personer bakom mig i kön, fortfarande bara 2 kassor öppna. Å nu till den biten jag tycker är allra märkligast. Jag står som nummer 3 i min kö med 2 personer bakom mig. Så kommer en kassörska och öppnar en kassa till. Då kan man kanske tycka att det är antingen jag eller den personen framför mig som borde ha förtur till den kassan. Vi står ju faktiskt längst fram i kön och har dessutom köat längst tid.

Men neejdå. Utan båda de som står bakom mig (inte heller här pensionärer utan män) är snabbare än blixten framme och börjar lägga upp sina varor i den nyöppnade kassan. Har kan man ens tänka tanken? Jag skulle då aldrig slänga mig först i en nyöppnad kassa om jag stod sist i en annan. Det är som en oskriven lag att man inte beter sig så. Vett och etikett, inte svårare än så.

Visst, jag förstår att de som stod bakom mig helst hade velat gå före. Jag hade som sagt storhandlat och vagnen var fylld till bredden. Men man gör inte så. Aldrig! Jag orkade inte ens bli irriterad eller arg, bara konstaterade att vuxna människor ibland beter sig som svin. Jag ska aldrig bli ett svin...

Mandelmassa vs. inkråm

Semlor är ju bara så förbaskat gott! På självaste Fettisdagen fick man köpa semlor för bara 4:90,- styck på Kvantum så då passade jag på. Det är lite speciellt med butiksbakade. Mandelmassan är liksom vit, grädden smaskig med små, små flingor av mandlar och själva bullen doftar ljuvligt av kardemumma.

Semlor man gör själv blir ju också ofantligt goda, men det går banne mig inte att få till de som butiken. Vilket recept man än provar och hur man än trixar med själva inkråmet. Inkråmet ja... Förra semlorna jag gjorde hemma var det lite väl generöst med mandelmassa i. Smaken tog nästan över. Man vill ju hitta den där perfekta blandningen av allt.

Övning ger färdighet och jag tror det ligger en påse med semlebullar i frysen så minst en semla till hinner jag få i mig innan säsongen är slut. Hittills har jag bara ätit 4 eller 5 semlor i år, så några till kan man lätt smälla i sig utan att det blir för många ;-)


"Saknar du passion i ditt förhållande?"

Jag tror inte det är sant. Reklamen på tv brukar i och för sig vara överflödig och helt onödig men det här är lite för konstigt för att vara på riktigt.

"Saknar du passion? Victoria Milan är Sveriges första datingsida för gifta och sambos som söker efter det lilla extra i livet".

"Känner du dig fångad i ett monotont kärleksförhållande, trött på att din partner reser för mycket eller bara vill liva upp vardagen lite?".

"Här kan du i lugn och ro hitta din flirt, affär eller älskare i både trygga och diskreta omgivningar"


VA????
Jag finner inte ens ord för hur idiotiskt jag tycker det är. Uppmuntra otrohet och få det att nästan låta helt vardagligt, som att köpa Gevalia istället för det beprövade Löfbergs Lila. Har man det dåligt i förhållandet får man väl göra nåt åt det. Antingen hitta tillbaka till varandra och passionen eller så helt enkelt lämna och gå vidare mot nåt nytt. Jag tror inte lösningen är att gå över gränsen och dra in fler personer i förhållandet. Fast, det är ju bara min personlig åsikt...

Fäste och glid

Först sitter jag och väntar timme efter timme för att det ska bli varmare ute. Några dagar senare är senariot ett annat. Då gäller det att gå ut så tidigt som möjligt för att det inte ska vara för varmt. Jag klagar inte, absolut inte. Det är bara lite svårt att planera längdskidåkningen när vädret är så varierande. Det är ju jobbigt att behöva valla om så ofta. Jag är glad om jag klarar mig med samma valla flera veckor.

Fast ärligt talat, jag har faktiskt börjat söka lite på nätet efter ett billigt vallajärn och vallaställ. Känner att jag är redo att ta min skidåkning till en ny nivå. En del åker bara för skojs skull, spelar ingen roll hur föret är eller hur lång tid det tar. Jag åker också bara för skojs skull, har absolut inga ambitioner att bli elitmotionär. Däremot vill jag gärna bli bättre och bättre och känna att det faktiskt är lite skoj och inte bara slit i spåret.

Läste i tidningen att de sladdat spåren för den stora ungdomstävlingen i veckan. Jag slänger på lite fäste och glid för plusgrader och ska snart ge mig ut på en tur i stormen.

2-veckors jobb

Sisådärja, nu var den klar :-). Fick komplettera med ett extra nystan så totala kostnaden hamnade på 376,-. Egentligen blev tröjan lite för liten då jag stickar med ett annat garn, mindre stickor och förmodligen lite för hårt. Sträckte den ordentligt under blöta handdukar och nu sitter den perfekt!
Synd att vädret slagit om totalt och numera visar plusgrader. Men det kommer ju en ny vinter om några månader...


Norrsken

Norrland visar upp sin bästa sida.


Kläderna färdiga, bara bebisen som fattas

Mitt senaste stickalster; ett sött litet kitt i storlek 62/68. Man blir positivt överraskad när man får 2 nystan över och kan köpa fina små knappar också :-).


Värmande polotröja

Det är många stickprojekt på gång samtidigt här hemma. Den stränga och ihållande kylan har förmodligen medverkat till att jag hållit mig inomhus och fått njuta av min stora, stora hobby. Har just nu 3 olika stickprojekt vid sidan av varandra, ombyte förnöjer liksom ;-). Ett av dem är en härligt tjock tröja till mig själv. Hade sån otrolig tur när jag skulle köpa garn, istället för att betala 56,-/nystan, betalade jag 40,- (100g's nystan)! Drops har lite såna där rabatter då och då och ibland har man tur att man vill ha just det garnet.

Började med tröjan förra veckan och är faktiskt snart klar. Stickar med NO:7 och det smäller ju bara till! Tror jag framöver ska vägra sticka med stickor under 6mm. Halva nöjet att sticka är ju faktiskt att bli klar inom rimlig tid.

Den här tröjan gillar jag också för att den har ett litet annorlunda sticksätt. Man stickar från ärm till ärm och syr sen bara ihop den under armarna. Mönstret på fram- och baksidan blir alltså liggande. Till sist ska det stickas en stor och lång polokrage i halsen.
Slitsamt nöje...

Igår slog jag rekord, personligt rekord. 4 plusgrader ute och strålande sol, var bara tvungen att fara ner till spåret och åka lite längdskidor. Hittills har jag hållt mig till samma gamla vanliga runda, jag vet precis hur långt jag åker och hur lång tid det tar. Det känns tryggt på nå vis. Men igår vågade jag gå utanför ramen och sikta in mig på den längsta rundan. 16.5km och jag fixade det! Nästan dubbelt så långt som jag vanligtvis åker. Märker från gång till gång att jag lyckas knapa in några sekunder. Det tar sig alltså. Börjar kanske få lite hum om det där med skidåkning, även om jag fortfarande sliter med vallan.

Kan tycka att jag har grymt glid på raksträckan, för att sen slita och behöva trycka på med stavarna i nerförsbackarna, samtidigt som jag inte tar mig uppför backarna utan måste kliva bredvid och saxa upp. Vad är det då som är fel liksom? Har jag för mycket valla eller bara på fel ställe? Kanske jag har för dåligt glid? Finns ju miljarders klipp på Youtube att kolla, men jag ids inte. Kan inte nån bara ge mig ett presentkort på 2 timmars personlig coachning i längspåret, inkluderande valla och åkteknik? Kanske ska önska mig i födelsedagspresent...


RSS 2.0