Inte bara pensionärer

Man slutar då aldrig att förvånas. Trodde detta fenomen var vigt åt gammla pensionärer men vänta bara ska ni få höra.

Var och storhandlade idag och väl framme i kassan ser jag att det bara är 2 kassor öppna och långa köer. Många hade nog direkt känt att "Neejjjj, faan också". Men inte jag, nejdå. Jag ställer mig snällt i kön och tänker att: "Det är inte hur man har det utan hur man tar det". Nästan så det är lite skönt att få ta det lugnt några minuter när man sprungit runt i hela butiken i flera timmar och plockat ner varor.

Bredvid kassorna finns en liten hörna med leksaker, säg att det är 1 meter från där jag ställer mig i kön. Jag tar ett kliv till leksakerna och så vips! så har en man (OBS! ej pensionär) slinkit in framför min vagn och ställt sig före mig i kön. VA??? Hallå! Hur gick det där till och hur faan kan man vara så fräck?? Jag orkar inte ens bry mig, är man en vuxen människa men inte fattar att man inte beter sig så där, så får det vara. Jag hade ju som sagt var dessutom inte bråttom.

Det samlades lite fler personer bakom mig i kön, fortfarande bara 2 kassor öppna. Å nu till den biten jag tycker är allra märkligast. Jag står som nummer 3 i min kö med 2 personer bakom mig. Så kommer en kassörska och öppnar en kassa till. Då kan man kanske tycka att det är antingen jag eller den personen framför mig som borde ha förtur till den kassan. Vi står ju faktiskt längst fram i kön och har dessutom köat längst tid.

Men neejdå. Utan båda de som står bakom mig (inte heller här pensionärer utan män) är snabbare än blixten framme och börjar lägga upp sina varor i den nyöppnade kassan. Har kan man ens tänka tanken? Jag skulle då aldrig slänga mig först i en nyöppnad kassa om jag stod sist i en annan. Det är som en oskriven lag att man inte beter sig så. Vett och etikett, inte svårare än så.

Visst, jag förstår att de som stod bakom mig helst hade velat gå före. Jag hade som sagt storhandlat och vagnen var fylld till bredden. Men man gör inte så. Aldrig! Jag orkade inte ens bli irriterad eller arg, bara konstaterade att vuxna människor ibland beter sig som svin. Jag ska aldrig bli ett svin...

Kommentarer
Postat av: Eriksson

Klart det blir race till en nyöppnad kassa :)

Det känns som att folk kan lägga massa tid att ta sig fram och tillbaka till affären samt handla i den samma, men direkt när det kommer till en kö så blir de stressade.

Kommer ihåg en anekdot från affären, det var ganska lugnt så det var typ bara 2 i varje kö. Stod och skulle sätta in pengar (från en lyckad casinohelg) så det tog ju några minuter. Mannen i paret bakom började pusta och stöna och till slut sa han typ: "Nej detta har jag inte tid med" och lämnar ifrån sig sin lampa som han skulle köpa.Då kan man ställa sig några frågor:

1. Hur mår en sådan person egentligen?

2. Hur kommer det sig att de har tid att åka till affären för att köpa en glödlampa typ om de inte har tid att köa i typ 3 min.Håller med dig Jannica om att det är rätt skönt ibland när det inte behöver gå så fort hela tiden.

2011-03-15 @ 16:01:46
Postat av: patrick

Ursäkta nu Jannica men hade jag haft någon framför mig med en vagn fylld till bredden hade nog jag oxå varit snabb som blixten till en ny öppnad kassa.Så roligt är det ju inte att stå i kö. Vem vet de kanske hade något annat som de skulle göra eller hade en tid att passa. Men att gå före i kön det borde vara nackskott o lynchning på det.

2011-03-15 @ 22:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0