Mandelmassa vs. inkråm

Semlor är ju bara så förbaskat gott! På självaste Fettisdagen fick man köpa semlor för bara 4:90,- styck på Kvantum så då passade jag på. Det är lite speciellt med butiksbakade. Mandelmassan är liksom vit, grädden smaskig med små, små flingor av mandlar och själva bullen doftar ljuvligt av kardemumma.

Semlor man gör själv blir ju också ofantligt goda, men det går banne mig inte att få till de som butiken. Vilket recept man än provar och hur man än trixar med själva inkråmet. Inkråmet ja... Förra semlorna jag gjorde hemma var det lite väl generöst med mandelmassa i. Smaken tog nästan över. Man vill ju hitta den där perfekta blandningen av allt.

Övning ger färdighet och jag tror det ligger en påse med semlebullar i frysen så minst en semla till hinner jag få i mig innan säsongen är slut. Hittills har jag bara ätit 4 eller 5 semlor i år, så några till kan man lätt smälla i sig utan att det blir för många ;-)


Kommentarer
Postat av: Ann-Helen

Testa Retrocafé semlorna....det kn*llar i munnen rent ut sagt...haha!

2011-03-12 @ 09:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0