Slitstarka sockar

Har haft 2 nystan ullgarn liggandes här hemma länge nu i väntan på att bli ett par sockor till mig själv. När väl lustan infann sig att sticka just sockor, bestämde jag mig för att det skulle gå fort och vara något nytt. Annars blir det ju lätt så att man stickar sockar efter samma mönster hela tiden = skittråkigt!

Stickade i dubbelt garn, ett i 100% ull och det andra i 50% ull och 50% acryl. Ull är ju otroligt varmt och transporterar bort fukten bra men det är så himla skört. En säsong sen är det hål under både hälen och tårna. Därför bör man inte sticka i enbart ull, utan blanda med något annat. Dessutom lärde jag mig nåt nytt sist jag var i garnaffären; att lyfta varannan maska under just hälen och tårna för att förstärka dessa partier.

Några timmar så var en socka klar :-). Mjuk och skön med ett härligt mönster och dessutom känns faktiskt hälen riktigt stabil. Ska bli intressant att se hur länge det klarar sig utan att bli hål. Är så himla less på att laga sockar!

Mönstret hittar man här

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jättefina! Ser så gossiga och varma ut!

2011-03-25 @ 09:25:50
Postat av: Ann-Helen

det finns ett finskt garn som är grymt starkt. Mamma stickar alltid sockar av det. Det finns på Rusta (av alla ställen)

http://www.rusta.se/garn___trad_textil_hem_c212.html

2011-03-27 @ 09:20:42
Postat av: Ann-Helen

7 bröder heter det...:-)

2011-03-27 @ 09:21:22
Postat av: Jannica

Ann-Helen jag var och köpte lite garn förra veckan på Rusta. Ska bli spännande att sticka i det. Fina färger fanns det också :-)

2011-04-26 @ 13:31:24
URL: http://www.lagerhult.se
Postat av: Carina

Hej du

Om du köper stoppgarn och lägger in i hälen och under trampdynan (som jag sliter mest på) så håller det! DET kan du knappast slita upp. Fick ärva en hel massa rent ullgarn och tok-stickade en massa strumpor. Fungerar superbra.

Det blir lite tjockare (stoppgarnet är väldigt tunt) just där man lägger in det. Men mycket slitstarkt. Kostar bara 10 kr kartan. Alla handarbetsaffärer skall säker ha det hemma. Finns i svart, antracit och beigt.

Lycka till.

2011-06-15 @ 07:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0