Advents förberedelse

Idag har jag tagit fram jul-förklädet, lyssnat på julmusik och bakat lussekatter och både gjort fel och provat ett nyttt recept. Jag hade köpt hem russin och kesella redan förra veckan för att inte glömma det. Russin för smakens skull men även för att jag tycker det blir lite saftigare så och kesellan för att de blir saftigare (säger alla men jag har då aldrig märkt nån skillnad...).

Hittade ett recept på kalljästa lussekatter där man även fick lite tips på hur man skulle rulla ut själva "katterna". Kalljäsa brukar jag göra, så det var inte så märkligt. Bara man har gott om tid så spelar det liksom ingen roll. Däremot skulle man rulla ut varje del lite i taget innan man liksom rullar ihop den. Detta för att inte förstöra glutentrådarna i degen.


Bilden är lånad från bloggen där receptet finns.


Sen skulle man strunta i att pensla lussekatterna med ägg innan man sätter in dem i ugnen. Jag är inte den som är den utan tänker att man kan prova allt varje fall en gång. Som tur är fick ändå hälften av katterna ägg på sig. Inte bara ser de lite finare ut, de blev dessutom mycket saftigare! Skorpan var mjukare men även innehållet var smaskigare.


Vad var det då som blev fel idag? Jo, såklart glömde jag att hälla i både kesella och russin i degen! Återstår att se hur torra de är imorgon.


Inte vet jag om det blev nån skillnad i utseendet för att jag la ner 5 gånger så mycket mer tid på att rulla i omgångar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0