Tidsbesparing

Efter att ha provsmakat mina pepparkakor säger killen (rättelse; min MAN)

"-Goda. Lite sega precis som jag tycker de ska vara. Men det har en konstig form..."

Ja, alltså för det första så var det en färdig köpesdeg å för det andra så funderade jag lite när jag skulle baka ut den. Varför gör man det egentligen?? Alltså bakar ut den?? Det blir ju alltid bara kladdigt och äckligt, fastnar i kaveln och bordet. När man väl mjölat in degen ordentligt så det knappt ser ut som pepparkaksdeg så är den visserligen lättare att jobba med. Men den sitter ju fasiken fast i bordet vilket slutar med att det där fina hjärtat eller stjärnan man precis tryckt ut går sönder. Varför ska man förresten trycka ut degen i konstiga formar?? Det kommer ju ändå smaka likadant i munnen!

Det jag alltså kom fram till var följande:

Jag tycker inte om att städa hela köket bara för att få ut en julgran eller tomte att äta och jag vill inte lägga nå speciellt mycket tid på att baka ut en färdigköpt deg. Hade jag velat stå i köket hela dagen hade jag gjort en egen deg och satt på vila.

Så:

Fram med degen, en skärbräda och en kniv. Skär så många skivor så det räcker för stunden. Grädda och njut!




När pepparkakan väl når magen är det ändå ingen som vet om det var en stjärna eller ej...

Kommentarer
Postat av: emmelie

Klokt, mycket klokt!! :)

2011-11-27 @ 00:19:23
Postat av: Annicka

Smart, om du/ni gillar mandel är det gott att knåda in mandelflisor eller spån med! Trevlig advent!

Annicka S

2011-11-27 @ 22:13:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0