4 oktober

5000 spänn för att få våra garageportar monterade, det tyckte vi var i dyraste laget. Speciellt med tanke på att det skulle följa med en bruksanvisning och han i butiken sa att det "borde vi klara på en helg". Bara port 1 tog dock mycket längre tid än så. Det första vi upptäckte var att vi fått helt fel information när vi ringt och dubbelkollat var i taket det skulle vara reglat med cc30. Försäljaren sa att det skulle vara på 3400mm från öppningen men när vi börjar montera upptäckte vi att det skulle på samma avstånd som porten är hög (dvs. 2125mm). Det resulterade i att själva blecket som skulle fästas i taket inte kunde skruvas i nåt (blecken är bara 40cm och vi har cc60 mellan reglarna).

Dessutom hade jag missat att berätta att vi har högre takhöjd än standard och att de skulle skicka med längre bleck som ska monteras mellan tak och skena.
Som tur är har vi ett ställe på stan som gör olika typer av plåtjobb och en kille där erbjöd sig att specialtillverka några bleck åt mig.

Den där bruksanvisningen som följde med och som skulle vara så bra, var ju minst sagt knaper. Både bilder och beskrivning visserligen men ibland kändes det som att några steg hoppades över och ibland skulle man förstå nästa steg av sig själv. Så här till exempel: "Kryssmät för att kontrollera att avstånden är densamma. Justera vid behov". Ok, visst. Jag förstår att man ska få samma summa oavsett vilka hörn man mäter mellan. Men hur f-n justerar man? Ska man ändra läget i taket eller på skenorna?


Bekanta vi pratade med sa att det är jävulst viktigt att det blir rakt från början, annars stämmer ingenting i slutet. Avstånden måste vara exakta annars kommer porten kärva. Dessutom visste vi några som börjat montera själv men som gett upp och ringt assistans, så vi var minst sagt nervösa när vi skulle testköra porten första gången...
Döm om min förvåning när porten åker upp, och ner - UTAN PROBLEM!!! Inte bara hade vi fått skenorna på exakt rätt plats, vi hade även lyckats montera motorn som det var tänkt. På den här bilden ser man också specialblecken jag beställde.Fi f-n vad vi är bra!!! :-)


Kommentarer
Postat av: Håkan

Bra gjort! Huset var väl också ordentligt rakt och i våg från början. Har också monterat portar och det är knepigt att få det att gå så där smörigt som man gärna vill att det skall göra.

2011-10-04 @ 21:43:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0