Onsdag 19 oktober

I helgen hade vi spinmöte och jag bjöd på hembakt bröd."Karl Alfreds energifrallor" med spenat och solroskärnor och "Bondbröd". Faktiskt första gången jag skållar ett mjöl men det funkade ju bra ju. Blev supergott :-)



På efterfrågan kommer här receptet på Bondbröd:

3 dl grahamsmjöl
1 msk finstött anis
1 msk finstött fänkål
25 g smör
3 dl kokande vatten
1 msk sirap
1 msk salt
3 dl kallt vatten
50 g jäst
10-12 dl specialvetemjöl



Häll grahamsmjöl i en bunke och tillsätt kryddor och smör. Häll det kokande vattnet över och rör kraftigt om till en tjock smet.

Rör ner sirap, salt och vatten. Smule ner och lös  jästen i den avsvalnade degen. Tillsätt 8 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt.

Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen så att den blir fast och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Stjälp upp degen på bakbordet. Dela i 2 och forma till släta, runda bullar. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Grädda degen i 250 grader i 20 minuter. Stäng av värmen och låt brödet stå ytterligare 15 minuter.



Suveränt gott med smör och ost när det fortfarande är lite ljummet och en kopp te bredvid :-)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0