Torsdag 20 oktober

Min KitchenAid är grym, faktiskt så pass outstanding att jag ibland inte hinner med. Hade några äggvitor över och tänkte göra maränger. I receptet står: "Vispa äggvitorna med lite socker till ett fast vitt skum. Tillsätt mer socker och vispa till ett ännu fastare skum". Frågan är bara, hur fast är tillräckligt fast? Jag lät den jobba ifred ett tag och när jag tänkte att det nog var tillräckligt, upptäckte jag att det förmodligen hade räckt med avsevärt MINDRE vispning. Men men... Vad ska jag säga. Den är helt enkelt grym min hushållsassistent :-)!



Det gick inte att skaka av skummet utan jag var tvungen att knacka vispen mot kanten för att det skulle lossna (trots att min hemkunskapslärare i 9:an strängt förbjöd oss att knacka av vispen mot kanten då det resulterar i att all luft man precis vispat in, knackas ur och allt blir platt pannkaka istället).


Kommentarer
Postat av: Håkan

Bra smet, behövde du baka marängerna eller tog ni dom direkt?

2011-10-20 @ 18:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0