Nappvägran...

...eller bara en jäkligt smart liten tös?


Jag är lite kluven i frågan om man ska ge barn napp eller inte. Det känns på ett sätt väldigt dumt att man skapar ett beroende till bebisen som man vet kommer bli ett h-vete att sluta med sen. Samtidigt är det grymt smidigt att kunna stoppa in nappen när bebisen behöver tröst, för i stort sett alla barn slutar ju skrika när nappen kommer in i munnen.

På BB här uppe är det "nappförbud" och rådet vi fick var att vänta minst 1 vecka så att amningen skulle bli ordentligt etablerad innan vi tog fram nappen. Jag hade väl som trott att tösen skulle älska nappen första gången hon fick den, men jag hade inte kunnat ha mer fel. Hon i princip hatar den! Maken tror vi väntade för länge; "Nu är det för sent, nu kommer hon aldrig ta den". Jag däremot, jag tror hon är för smart för den. Den är hård, kall, inte ett dugg mysig och inte blir man mätt av den heller. Vad är det då för vits att snutta på den??

Vi har försökt med alla möjliga typer av nappar; silikon, latex, MAM, Philips, med ring, utan ring, korta nappar, långa nappar 0-3 månader, 0-2 månader, raka nappar, uppåt-pekande och så det senaste inköpet NUK-nappar. Googlade att den sorten tog även de mest napp-hatande barnen. Tror ni vår tös gillade den? Nehejdå inte det. Har man tur och tålamod kan hon kanske suga nån minut eller så, men sen åker den ut med en väldans fart och munen knips igen. Mitt absolut sista, sista hopp står till en napp som heter Pigeon och som tydligen ALLA barn tar. Nu ska jag bara försöka lista ut var man kan beställa en sån, för här i byn har vi dem inte...

Kommentarer
Postat av: Jenny

Varför envisas med napp? Min dotter, (numera 20 år!!-det går fort) tog någon vuxens lillfinger tills hon hittade sina egna fingrar att suga på. Hon ratade också nappen omedelbums som hon fick den. Det var inte svårare att få henne att sluta suga på fingrarna än kompisarnas barn att sluta med napp. Dessutom är ju alltid fingrarna med ;)

Kram och lycka till!

2012-04-06 @ 12:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0