Allt går att sälja på Blocket!

Jag är värsta Blocket säljaren :-) Det är väl inte direkt ofta jag säljer saker men när jag väl gör det, ja då lyckas jag få bra betalt för prylarna. Det är ju alltid lite vanskligt när man ska sätta ett pris, man vill inte sätta för dyrt då risken är att det inte blir sålt. Man vill heller inte sälja det för billigt så man känner att man skänkt bort prylarna och borde tagit mer betalt. Svår balans. Dessutom verkar det som att man har störst chans att få sakerna sålda bland de första dagarna, när annonsen fortfarande ligger på sida 1 eller max 2.

Vi har beställt en hörnsoffa och behövde därför bli av med vår 2-sits och 3-sits. Sofforna har några år på nacken men är i ovanligt bra skick. Tror mycket beror på att vi vare sig har djur eller barn och att vi (trots att vi äter minst ett mål om dagen i vardagsrummet) lyckats klara soffan från spill och fläckar. Hur som helst. Maken trodde innan att vi skulle kunna få max 2000,- för båda sofforna, och då skulle vi vara jäkligt nöjda. Nästan så han tyckte att 2 loppor var överpris.

Jag däremot, jag hade lite högre förväntningar än så. Jag la ut båda delarna för 4000,-. Man vet ju att det typ ingår att pruta och ska man få nåt kvar måste man vara lite kaxig. Däremot hade jag inte alls trott att någon skulle nappa utan att jag skulle behöva vänta nån vecka och sen sänka priset (därför la jag ut annonsen 2 veckor innan nya soffan kommer). Redan dagen efter ringer 2 personer som är intresserade, å några timmar senare är sofforna borta och jag 3500,- rikare :-) (eller kanske inte direkt nå rikare, nya soffan är ju dyrare än så...;-)).

Knepet då? Ja, det tänker jag ju inte avslöja här såklart. Men jag tror faktiskt mycket handlar om hur man formulerar sig i annonsen. Det gäller ju att sälja in sin produkt så bra som möjligt. Kan hända jag lärde mig lite tips och trix från tiden som telefonförsäljare ;-)

Behöver jag tillägga att killen blev MÄKTA imponerad :-)!

Kommentarer
Postat av: Håkan

Min fru har också den där talangen att kunna sälja det andra inte kan ge bort. Men hon är till 50& från Göinge. Jag bara köper på Tradera, cykeldelar och konstiga skivor med Suzi Quatro t.ex.

2012-02-07 @ 09:23:15
Postat av: Malin

Det får du fråga de som skickar saker till mig. Har inte gjort något själv, utan blir kontaktad och/eller får saker med jämna mellanrum på posten :) Antar att de anser att jag har tillräckligt många läsare för att det ska löna sig och nå ut till många om jag skulle skriva om det. Det är ju aldrig så att jag måste skriva om några produkter utan de skickar bara nyheter till mig ändå, sen väljer jag själv om jag vill skriva om det eller inte :)

2012-02-07 @ 15:03:07
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0